Trond Henriksen leder RBK inntil videre

Styreleder Ivar Koteng i Rosenborg bekrefter at han og Eirik Horneland var enige om at treneren skulle gi seg i klubben. Trond Henriksen leder laget mot Brann

MIDLERTIDIG SJEF: Trond Henriksen skal lede Rosenborg etter Eirik Hornelands avgang.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

Styreleder Ivar Koteng i Rosenborg bekrefter at han og Eirik Horneland var enige om at treneren skulle gi seg i klubben. Trond Henriksen leder laget mot Brann.


Horneland er ferdig som RBK-trener

Eirik Horneland slutter som Rosenborg-trener. Det ble klart etter et møte på Brakka torsdag kveld.

Slik reagerer Twitter på Horneland-exit: «En god start på dagen»

«Takk for ingenting». «Lykke til videre». «Hvilken ledelse er dette»


Rosenborg skal ut på trenerjakt som følge av at Horneland takket for seg etter 2-3-tapet mot Bodø/Glimt. Fredag formiddag møtte Koteng pressen på en av treningsbanene ved Lerkendal stadion.

Hornelands avgang ble offentliggjort natt til fredag. Under ham har Rosenborg hatt en meget svak sesonginnledning med tre strake tap i Eliteserien.


Blytung stemning i RBK-garderoben: – Vi må bare stå sammen og komme oss ut av det.

Stemingen var dyster etter nederlaget hjemme mot Bodø/Glimt, og presset på RBK-trener Eirik Horneland bare vokser og vokser. Etter kampen var det hefitg møtevirksomhet på Brakka, og der ble det besluttet at Horneland er ferdig som RBK-trener.

Sollied fristet av RBK-jobb: – Ønsker ikke at andre skal få sparken

Trond Sollied (61) tviler sterkt på at trenerkollega Eirik Horneland (45) får sparken på Lerkendal, men innrømmer ifølge VG at han fortsatt har en drøm om å lede Rosenborg igjen.


45-åringen fikk tillit til å lede laget på hjemmebane mot Bodø/Glimt, men etter 2-3-tap der var det slutt.

Også i fjor hadde Rosenborg en svak sesongstart, og mange supportere ropte på Hornelands avgang da klubben lå på nedrykksplass de første åtte serierundene. Senere skulle trenden snu, og RBK endte opp på bronseplass etter en god høst.


Her møter RBK-kapteinen pressen

RBK-kaptein Tore Reginiussen møtte pressen etter fredagens trening - dagen etter at Eirik Horneland var ferdig som RBK-trener.

Koteng forbereder seg på en langvarig trenerjakt

Styreleder Ivar Koteng vil gjerne ha inn en ny hovedtrener så raskt som overhodet mulig, men er innstilt på at Trond Henriksen kan komme til å lede Rosenborg i en god stund.