RBK-Adegbenro mistet faren dagen før Brann-kampen

Rosenborg-profilen Samuel Adegbenros far døde dagen før søndagens kamp mot Brann. Vingen fikk tilbud om å droppe kampen, men ville spille for faren.

Rosenborgs Samuel Adegbenro mistet faren dagen før laget møtte Brann i Bergen.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Adegbenro og resten av Rosenborg-laget kom til Bergen under sterkt press etter en skuffende sesongstart og sparkingen av Eirik Horneland. For Adegbenro ble kampen ekstra spesiell ettersom faren døde dagen før, melder Adresseavisen.

– Jeg fikk beskjeden lørdag etter trening. Da fortalte jeg det til trenerne og alle de andre. De sa at jeg kanskje bare skulle bli i Trondheim. Men jeg ville dra og vinne kampen for ham, sier Adegbenro til Adressa.

Rosenborg vant kampen 2-1, men for Adegbenro gikk det ikke veien i Bergen. Han måtte av med skade etter halvspilt første omgang, da Brann ledet 1-0.

– Jeg sovnet klokken fem natt til søndag fordi jeg gråt så mye. Jeg tenker på det nå også, men jeg forsøker å være med de andre på laget og le sammen med dem. Men det er trist, sier Adegbenro.


Kjærkommen RBK-seier etter sen Brann-blemme

Rosenborg fikk en umiddelbar seier i kjølvannet av Eirik Hornelands exit som trener. Scoringen som ga 2-1-seier mot Brann var av den spesielle sorten.


Den tidligere Viking-vingen har ikke sett faren på nesten to år. Begravelsen får han heller ikke vært med på, ettersom flyplassene i Nigeria er stengt av koronafrykt.

– Jeg skulle gjerne dratt for å se ham en siste gang. Men jeg skal følge begravelsen på video, sier Adegbenro til Adressa.


Dette er ekspertenes heteste kandidater til den ledige RBK-jobben

18 måneder ved roret var nok. Trønder-Avisa har spurt ekspertene om hvem de mener bør ta over roret etter Eirik Horneland.