Korona kan komme i veien for Northugenes Tibet-prosjekt

To av de fire tibetanske langrennstalentene John og sønnen Tomas Northug trente på gården i Framverran har fått landslagsplass i Kina. Northug senior beskriver prosjektet som svært vellykket, og forventer at samarbeidet forlenges – om ikke reisereguleringer kommer i veien.

HERJET: Ci Ren Zhan Dui (nr. 263) ble kretsmester i M17 under Skallrennet 2019. Han var en del av det tibetanske langrensslandslaget som trenes av Tomas Northug..   Foto: Johan Arnt Nesgrd

Sport

MOSVIK: Det vakte oppsikt da Ci Ren Zhan Dui gikk inn til klasseseier i M17 under Skallrennet i romjulen. Den unge utøveren var en del av en millionsatsing som har funnet sted hjemme hos John Northug på Framverran i Mosvik. Sammen med sønnen Tomas har John ledet et prosjekt med fire utøvere fra Tibet som forhåpentligvis skal være med å prege internasjonal langrenn i framtiden.