Sønnen til Bjørn Hansen blir ny RBK-assistent

RBK har fått på plass en ny assistenttrener.

NY ASSISTENT: Geir Hansen blir trolig Trond Henriksens nye assistenttrener ut året. Han kommer fra jobben som sportsjef i Sunnmøre Fotballkrets.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Sport

TRONDHEIM: Onsdag formiddag bekrefter klubben selv på sine hjemmesider at Geir Hansen blir Trond Henriksen sin nye assistent. Hovedpersonen selv sier han gleder seg til å jobbe i Rosenborg.

– For meg er dette spennende. Jeg har 20 år bak meg i Ålesund by og har jobbet mange av årene i Aalesund, men det er trondhjemmer jeg er. Jeg er født og oppvokst som en rosenborger, så det er helt klart jeg ser frem til å jobbe for klubben, forteller han.

Hansen kommer fra jobben som aktivitetsleder i Sunnmøre Fotballkrets, hvor han skal ha søkt om permisjon ut året.

Geir Hansen har tidligere trent klubber som Ålesund og Hødd på Sunnmøre.


RBK skuffet stort mot Haugesund: – For pysete

RBK halter videre. På søndag gikk trønderne på sesongens tredje tap da Haugesund straffet dem tidlig.


Fornøyd Dorsin

Sportslig leder i Rosenborg, Micke Dorsin, er fornøyd med å få inn Hansen i støtteapparatet.

– Vi har hatt behov for å få inn støtte i trenerteamet og er veldig fornøyd med å få inn Geir. Han kjenner klubben godt og klubben kjenner Geir. Han en dyktig fagmann som kan 4-3-3. Dette er en rollen som han har hatt både på landslag og i Aalesund tidligere. Geir har allerede hjulpet oss med videoanalyser den siste tiden og går nå inn i en formell rolle som assistent, sier sportslig leder Micke Dorsin.


Stortrives i «ny» rolle – men treneren vil ikke rendyrke «Eddie» riktig ennå

Edvard Tagseth har vært på banen i samtlige ni kamper så langt denne sesongen. På den tiden har han rukket å bekle flere forskjellige roller på midtbanen. RBK-trener Trond Henriksen mener det er for tidlig å reindyrke unggutten til en bestemt rolle.


Jaktet assistent siden Hareides nei

Etter at det ble klart i forrige uke at Åge Hareide hadde takket nei til RBK samtidig som det ble bestemt at Trond Henriksen skulle trene laget ut året, har klubben vært på utkikk etter en assistent til Henriksen. Nå har klubben bestemt seg for at det blir Geir Hansen.

Hansen kommer til å bidra med videoanalyser i tillegg til å være aktiv på feltet.

Geir Hansen har ikke besvart Trønder-Avisas henvendelser onsdag morgen.

Hansens debut på Lerkendal blir torsdag kveld når Viking kommer på besøk til Lerkendal. RBK ligger nede på en sjetteplass etter tapet mot Haugesund. Gjestene fra Stavanger befinner seg på en tiendeplass. Avspark i Trondheim er klokken 20:30.