Sykkelfest på hjemmebane

Denne helgen kommer sykkelsirkuset til Skogn og Skatval når nok en norgescuprunde arrangeres på trønderske landeveier.

SYKKELRITT: Til helgen kommer til norgeseliten i sykkel nok en gang. Flere lokale syklister skal delta. Her fra gaterittet i Levanger som ble arrangert for tre år siden.  Foto: Emil Ringstad

Sport

SKOGN: Fredag står fellestart på programmet med start og mål ved Skogn Skole. Lørdag er det tempo som står på programmet samme sted, før feltet drar sørover på søndag for å sykle i den knallharde løypen rundt Skatval. Løypa inneholder blant annet den berømte Vifstadlia-stigningen som er en kilometer lang med gjennomsnitt på seks prosent stigning.


Syklister markerte seg under Tour Te Fjells

Flere lokale syklister gjorde en god figur under firedagersrittet Tour Te Fjells. Under til dels svært krevende forhold viste flere at de har et høyt nasjonalt nivå inne.


Knut Knudsen skal hedres

Til helgas konkurranser er det flere lokale lokale løpere fra sykkelklubbene IL Sverre og Stjørdals-Blink påmeldt. I seniorklassen er blant annet Joakim Horten Bakken fra arrangørklubben Stjørdals-Blink ventet å stille til start. Han ble i midtuken nummer 37 på NM-tempoen som ble vunnet av Andreas Leknessund fra Team Uno-X.

PÅMELDT: Joakim Horten Bakken er en av mange lokale løpere som er påmeldt til helgas norgescuprunde på hjemmebane.  Foto: Privat

Sykkelrittene på Skatval og Skogn er langt fra de eneste sykkelrelaterte hendelsene som skjer i distriktet denne helgen. På Levanger skal sykkellegenden Knut Knudsen hedres på lørdag. Det skjer klokken 12:00 ved Stadionparken. Der skal 69-åringen få sin velfortjente hyllest for sine sykkelbragder.

Slo norgeseliten i sprangridning i helga, blir fratatt premien på grunn av misforståelse rundt reglementet

Marie Skei var på alles lepper etter en formidabel seier i Kingsrød Grand Prix Cup ved Bratsberg ridesenter i helgen. Nå blir Sparbu-jenta som red inn til gull- eller sølvplass i åtte av ti klasser, fratatt seieren.