Ny kunstgressbane i Levanger

Forrige helg det lagt kunstgress på Fabritius-banen på Bruborg i Levanger.

Kunstgresset var ferdig lagt lørdag kveld på Fabritiusbanen, og søndag var barna i gang med prøvespill. Banen vil innen kort tid brukes til kamper og trening.   Foto: Espen Leirset, Sverre IL

Sport

Kunstgresset var ferdig lagt forrige lørdag, og søndag var de første barna på plass for å prøvespille det nye gresset.

IL Sverre arbeider etter en strategi der alle de nær 60 fotballagene i IL Sverre skal få spilletid på kunstgress, sier klubben i en pressemelding.

Nytt lysanlegg

– Vi er en stor fotballklubb som er i vekst. Det er viktig for klubben å få oppgradert banene for alle aldersklasser, sier prosjektleder for kunstgress i IL Sverre, Espen Leirset.

Banen er ikke offisielt åpnet ennå, men det vil skje i løpet av de nærmeste dagene med trening og kamp. I løpet av få uker vil det også bli montert topp moderne lysanlegg og gjerde rundt banen.

Det er lagt til rette for parkering inne på området, i tråd med krav som er lagt til grunn fra Innherred samkommune.

God dialog med kommunen

Etter en tids prosess bestemte IL Sverre seg for å legge kunstgress på banen i fjor. Det er behov for kunstgress på en rekke av banene Sverre disponerer.

For å lykkes med dette, er det viktig for klubben å ha et godt samarbeid med Levanger kommune.

– Vi har hatt god dialog med kommunen i dette arbeidet, og det er vi glad for. Vi ser fram til å fortsette det gode samarbeidet om de øvrige banene Sverre benytter til kamp og trening, som Leira-banen og Elberg, sier prosjektleder for kunstgress i IL Sverre Fotball, Espen Leirset. Bjørn Sandvik har vært byggeleder for banen