Sjekk, der står en olympisk mester!

Gøril Snorroeggen (29) gjorde comeback i andredivisjonskamp mot Levanger Håndballklubb i Trønderhallen lørdag - som målvakt for Heimdal.

Gøril Snorroeggen gjorde comeback på håndballbanen for Heimdal mot Levanger HK i andredivisjonskamp lørdag. Snorroeggen sto i mål!!! og spilte cirka 33 minutter. Her er hun i ferd med å redde et skudd fra LHKs Ina Solheim Eid. Gørils samboer Alexander Lund Hansen og parets felles sønn heiet fra tribunen.  

Sport

Sist Snorroeggen spilte kamp, var for danske Team Esbjerg på ypperste nivå i juni 2013.

Tre minutter og 49 sekunder før pause i 2. divisjonskampen mellom Levanger HK og Heimdal, var det duket for et herlig comeback med en av norsk håndballs beste spillere det siste tiåret.

Avverget poengdeling

Den tidligere Byåsen- og Esbjerg-stjernen, som har to OL-gull som playmaker for Norge, var sikkerheten selv i mål og vartet like godt opp med redning på første forsøk.

I andreomgangen fortsatte Gøril Snorroeggen storspillet, og leverte flere gode og særdeles viktige redninger for sørtrønderne.

Faktisk ble hun en en slags matchvinner:

På stillingen 21-22, få sekunder før slutt, reddet hun hjemmelagets siste forsøk på utligning med den ene foten. Dermed ble det seier i comebacket.

– Veldig artig

– Dette var veldig artig! strålte Gøril Snorroeggen etter kampslutt.

– Det var bra trøkk. Artig å stå bak et bra og offensivt forsvar! skrøt målvakten av lagvenninnene.

Snorroeggen ble mamma i februar og kunne skilte til fire håndballtreninger før lørdagens kamp.

– Jeg startet å trene håndball igjen for cirka tre uker siden. At det ble comeback som målvakt, skyldes en venninne som også er småbarnsmor. På et barseltreff fortalte hun at Heimdal manglet målvakter. Jeg har alltid syntes det var artig å stå i mål og bestemte meg for å bidra, sier den meritterte utespilleren.

- Bitt av basillen

At comebacket ga mersmak er det liten tvil om. Men den som tror den tidligere Byåsen-spilleren blir å se som playmaker på toppnivå igjen, blir trolig skuffet.

– Jeg er litt bitt av basillen. Keeper-basillen, presiserer Gøril Snorroeggen, som sto hele andreomgangen bortsett fra på to straffekast.

Hun sier til Trønder-Avisa at hun i første omgang har planer om å bidra som målvakt for Heimdal ut sesongen.

Og småbarnsmoren, med medisinstudier på vent, får neppe fritidstrøbbel med det første.

29-åringen er samboer med målvakt Alexander Lund Hansen, som for øyeblikket er skadet.

Duoen har vært kjæresten siden 2004, og lørdag heiet «Lunna» og parets lille sønn på Gøril og Heimdal i Trønderhallen.

– Hvem som er den beste målvakten i familien?

– Akkurat i dag var det meg, flirer Gøril Snorroeggen.

PS-1: Stillingen til pause var 11-7 i Heimdals favør. Sju og et halv minutt før slutt sto det 18-18, så tok Heimdal ledelsen 20-18. Kampen endte som nevnt 22-21 til Snorroeggen & Co. Maja Nordseth ble LHKs toppscorer med åtte mål. Tre av dem på straffekast. - Det var litt rart å spille mot en spiller som har vært et stort forbilde. Det artig å score på Gøril, spesielt på straffekast, sa Maja Nordseth etter kampen.

PS-2: LHKs 1. divisjonslag møter Rælingen i Trønderhalllen søndag.