Ertsås får reise hjem

Rune Ertsås er på tur hjem til Trøndelag. Det er trolig godt nytt for Steinkjer Fotballklubb.

Rune Ertsås kan være på vei tilbake til Steinkjer.  Foto: Steinar Kvarme

Sport

Sparbyggen har siden i sommer ymtet frampå at en retur til Trøndelag kan være aktuelt. Tirsdag ettermiddag satte 27-åringen seg ned med klubbledelsen i Alta, og fikk forsikringer om at de ikke kommer til å stikke kjepper i hjulene dersom han ønsker å reise hjem.

– Jeg fikk forståelse for punktene mine, og det ser ut til at det skal gå greit om jeg finner meg en klubb i hjemområdet, sier Ertsås, hvis samboer flyttet fra Alta til Steinkjer tidligere i høst.

Terminerer ikke kontrakten

Det er imidlertid ikke snakk om å terminere kontrakten, som opprinnelig strekker seg til ut 2015-sesongen.

– Det ville vært ugunstig dersom det skulle dukke opp en klubb høyere opp i seriesystemet. Vi vil naturligvis ha igjen noe for Rune dersom han skulle gå til Levanger, eller Rosenborg for den del, men hvis det blir Steinkjer, som jo er det mest åpenbare, så skal ikke vi gjøre det vanskelig for Rune å dra hjem, sier daglig leder Tron Møller Natland i Alta.

– Det er prisverdig av Alta, og jeg er veldig fornøyd med hvordan dialogen har vært, sier Ertsås, som gikk til klubbledelsen med tankene allerede på tampen av sommeren.

Ambisjoner om å få SFK opp

Flere klubber har vist interesse for Ertsås, men per i dag er det all mulig grunn til å tro at sparbyggen ender opp i Steinkjer FK, klubben hvor han som juniorspiller tok sine første, store steg i seniorfotballen.

– Det har ikke vært noen konkrete samtaler med noen ennå, og jeg holder selvfølgelig alle muligheter åpne. Men jeg vet at SFK er interessert, og det er i Steinkjer jeg først og fremst har lyst til å være, sier Ertsås.

Han er klar på at han i tilfelle legger sine egne personlige fotballambisjoner bort til fordel for ambisjonen om å bidra inn mot gamleklubben, som befinner seg i 3. divisjon.

– Hvis det blir Steinkjer, så er det selvfølgelig med et klart ønske om å rykke opp med dem. Det er veldig gode ting på gang i klubben nå, og jeg håper at jeg kan være med på å vekke enda mer fotballinteresse i byen, og bidra til at fotballen løftes ytterligere, sier Ertsås, som har erfaring fra Molde, Sandefjord, Vejle og Hødd.

Tror på Fossum

At rutinerte og godt likte Odd Einar Fossum er SFK-trener, er ingen ulempe.

– Han har en imponerende CV, og vet hva dette handler om. Han har allerede fått en fin «drive» inn i gruppa, og har helt sikkert egenskapene som trengs for å løfte Steinkjer både ett og to hakk opp, sier 27-åringen.

– Knallviktig signal

Fossum er utenlands på ferie for øyeblikket, men uttalte i forrige uke at det er lite som gjør ham mer glad enn hvis Rune Ertsås kommer tilbake. Også sportslig leder Pål Anders Dahl tar imot signalene fra Finnmark med glede.

– Rune er selvfølgelig veldig interessant for oss. Vi har hatt ham i tankene lenge, og vi ante at muligheten kunne by seg da vi hørte at kjæresten flyttet hjem. Nå skal vi gjøre det vi kan for å legge til rette for Rune. Lykkes vi med det, er det et knallviktig signal både overfor egne spillere og ikke minst omgivelsene, sier Dahl.

Positiv sesong

Sesongen endte med nedrykk for Ertsås og Alta, men for den 27-årige angriperen har 2014 på mange måter vært en opptur. Få skader og fast plass på laget gjør at sparbyggen er i god fotballform og at han kommer hjem med høy selvtillit.

– Jeg var ute i en måned på grunn av skade tidlig på høsten, men bortsett fra det har jeg vært mer involvert samlet sett enn tidligere sesonger. Det er positivt, selv om det selvfølgelig var veldig kjedelig at vi rykket ned til slutt, sier Ertsås.

Nå håper han på nye oppturer hjemme i Trøndelag.