Nå sikter ministeren mot verdenstoppen

Torbjørn Røe Isaksen besøkte tirsdag Meråker videregående skole. Der fikk han blant annet prøve seg på skiskyting.

Tora Berger var læremester for kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen da han prøvde å skyte for første gang på blink.  Foto: Stian Stang Christiansen

John Northug, Even Northug og Tomas Northug fulgte nøye med da kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen leste i boka "Trønder-Gull"  Foto: Stian Stang Christiansen

Sport

Kunnskapsministeren var tirsdag på besøk til flere skoler i Nord-Trøndelag. Et av besøkene var på Meråker vgs, hvor skolen har markedsført skolen for ham. Røe Isaksen oppholdt seg der i to timer og syntes det var gøy å se skolen som har fostret frem en rekke gullmedaljer oppgjennom årene.

– Det var et veldig flott besøk. Først møtte jeg alle elevene og lærene i en sal. En del tidligere elever var der også, og vi snakket om idrettslinjen, skilinja og skiskytterlinja, sier kunnskapsministeren.

Traff en gang

Han fikk omvisning på skolen og høydepunktet var da han fikk prøve å skyte på skytebanen.

– Jeg traff platen flere ganger og en gang i blink. Jeg tror ikke jeg har skutt noe siden jeg prøve luftgevær som liten, sier Røe Isaksen.

Tora Berger som læremester

Han fikk god opplæring av tidligere elev og verdensmester i skiskyting Tora Berger.

– Det var veldig gøy. Nå sikter jeg mot verdenstoppen med Tora Berger som trener. Kanskje er jeg god nok til å delta på VM i kollen neste vinter, ler kunnskapsministeren før han retter seg opp.

– Jeg må nok heller begynne som elev her på skolen før jeg kan delta i et mesterskap, sier han.

Møte med tre bla Northug

Besøket ble verdigfullt for både skolen og høyrepolitikeren. Røe Isaksen synes det ble et inspirerende møte, og han fikk også møte tre bla Northug.

– Det var veldig gøy å møte John, Even og Tomas Northug. Far Northug fortalte litt om hvor viktig skolen har vært for hans sønner, og jeg fikk også en bok om «Trønderske gull». Den skal jeg lese på hjemturen, sier han.

Even Northug er inne på sitt siste år på skolen, og han synes det var stas å få besøk av ministeren.

– Det var artig. Vi la fram litt om skolen og hvordan det er å være elev på en så spesiell skole, sier Northug.