Bursdagsbarnet senket Steinkjer

To mål av Lars Magne Holten førte til elleville jubelscener da Namsos slo Steinkjer 2-1.

Lars Magne Holten var svært fornøyd med å ha senket Steinkjer. I bakgrunn depper Sindre Sakshaug for Steinkjer.  Foto: Emil Ringstad

Sport

Lørdag ettermiddag tok Namsos imot Steinkjer på fotballens store festdag. Gjestene var storfavoritter, men måtte se at alle poengene ble igjen i Namsos.

- Jeg er skuffet. Vi hadde håpet å få med mer en dette, men slik blir det noen ganger, sa Odd Einar Fossum, Steinkjer-trenerer etter kampen.

Fornøyd bursdagsbarn

En som ikke var skuffet var Lars Magne Holten. I dag fyller han 26 år, og Namsos-spilleren kunne ikke fått en bedre bursdag med to scoringer.

- Det var nøye planlagt å score. Seieren betyr mye for Namsos og de som ser på, sier Holten.

Scoret rett før pause

De gule fikk trille mye ball gjennom hele kampen, mens de blå lå tett og kompakte bakover, og satset alt på kontringer. Den kampplanen funket til punkt og prikke..

De første 45. minuttene ble Steinkjer mer og mer overlegne i spillet, og etter 25. minutter trodde de fleste at Sindre Sakshaug skulle sende gjestene i føringen, men en fantomredning av Patrick Andre Mansæterbak hindret scoring.

Namsos var så å si aldri over midten de første 45., men tre minutter før pause fikk vertene frispark 25 meter fra mål. Ballen ble slått inn i feltet til bursdagsbarnet Lars Magne Holten som fikk æren av å sende Namsos i føringen.

- Jeg fikk en veldig enkel jobb. Det var bare å sette fram foten, sier Holten.

Dermed gikk hjemmelaget noe ufortjent til pause med ledelsen 1-0.

Steinkjer styrte, Namsos kontret

Namsos fortsatte å kjøre kontringer også etter sidebytte. Fire minutter ut i omgangen kom Håkon Borkmo på et stormende løp fa høyresiden og gikk inn i 16-meteren før han skjøt rett på keeper Erik Holmen Ekrem. Kjempesjanse og en god redning av keeperen.

Steinkjer var klart  best også i denne omgangen. De skapte flere brukbare sjanser, men var for sløve i avslutningsøyeblikkene. Mot slutten flyttet de opp laget, noe som førte til store rom for Namsos.

- Det beste laget vi har møtt

Fem minutter før slutt fikk hjemmelaget corner. Det ble slått inn i feltet, og en ufokusert Ekrem måtte se at Holten fikk stange inn sitt andre for dagen. Steinkjer reduserte til 2-1 fire minutter før slutt, men klarte ikke å forhindre at Namsos stakk av med seieren.

-Dette er artig for gutta og de fortjener dette. Steinkjer er nok det beste laget vi har møtt i år, og da er det ekstra artig å slå de, sier Kjetil Hoddø, Namsos-trener.

Relaterte saker:

- Vi går med hodene høyt hevet i 17. mai-toget

LFK-trener Andreas Holmberg var svært skuffet over de første 45. minuttene, men tar med seg positive ting fra Strømmen.

Perry om LFK: - Kommer til å gå krute godt

Per Joar Hansen har stor tro på Levanger FK denne sesongen. Det forteller han i denne utgaven av #trønderball.

Se høydepunktene fra LFKs tap

Sen scoring senket Levanger i bortekampen mot Strømmen 16. mai.

Nytt stortap for Blink

Forrige helg tapte Stjørdals-Blink 4-0 mot Strindheim. På fotballens festdag ble det fire baklengs og ett rødt kort, da Blink tapte 4-1 hjemme mot Rødde.

Se denne ukas #trønderball

Per Joar Hansen er gjest i denne utgaven av #trønderball-sending

Festfotball på Lerkendal

Rosenborg valset over Sandefjord - og er igjen alene på tabelltoppen!