Hoppkomiteen i Norges Skiforbund vil legge ned hopp-NM

Hoppkomiteen i Norges Skiforbund foreslår å legge ned hopp-NM normal bakke, individuelt og for lag, på snø.
Sport

I stedet foreslår man at det nåværende uoffisielle plastmesterskapet blir det ordinære norgesmesterskapet. NM normal bakke 2016 blir dermed trolig på plast i Midtstubakken i november 2015!

– Personlig synes jeg ikke dette er noen god løsning. Det er sørgelig dersom hopp-NM på snø går ut. Samtidig ser jeg problemene med å finne aktuelle datoer i vintersesongen, sier kretstrener og avtroppende leder i hoppkomiteen i Nord-Trøndelag Skikrets, Olav Rosset.

Han deltok på fagmøtet i hoppkomiteen i skiforbundet, som vedtok å oversende hoppkomiteens forslag til endelig avgjørelse i skistyret. De siste åra har NM i stor bakke vært avviklet en ukekveld i januar/februar, mens både det individuelle rennet og NM for kretslag har blitt arrangert etter verdenscupsesongen. I 2016 går verdenscupfinalen palmehelga, slik at første mulighet til normalbakke-NM er helga 2.–3. april.

– Det er den internasjonale terminliste som legger premissene for de nasjonale mesterskapene. Et NM i april vil ikke få den oppmerksomheten det fortjener, men jeg er usikker på om det nye forslaget er bedre. Jeg håper man i alle fall beholder storbakke-NM som nå, sier Rosset. Det er skistyret som vedtar NM-program, men om de har andre forslag gjenstår å se. Dersom nåværende plast-NM blir ordinært NM, foreslås det å arrangere et uoffisielt plast-NM for mixlag og team.

Uavhengig av hvordan det blir med NM, forbereder Nord-Trøndelag Skikrets seg til en ny sesong med et langsiktig perspektiv.

– Det er en del lovende ungdommer, som vi skal gi best mulig oppfølging. Jeg håper også at Andreas Stjernen blir kvitt skaden fortest mulig, slik at han kan komme tilbake i verdenscupen, sier Rosset.

Ellers er det gledelig at Karoline Andrea Røstad er i gang med treninga igjen, etter den alvorlige kneskaden hun pådro seg 7. januar. Sammen med Sara Melø, som fikk sitt gjennombrudd i vinter med blant annet 12. plass i European Youth Olympic Festival, og noen yngre jenter, kan Nord-Trøndelag bli regne med i kvinnehopp til vinteren.

Desto mer leit er det at skatvalsbyggen Andreas Thyholt Henriksen definitivt har lagt opp, slik at fem av kretsens seks elitehoppere nå har gitt seg.