Marerittstart på drømmereisen

Starten på den om lag 24 timer lange reisen ble et realt mareritt for de 22 personene på tur – Alt på grunn av Norwegian.

Trener Geir Øien (bakerst til venstre) og resten av reisefølget utenfor Kukkiwon, hovedsenteret for Taekwondo. Disse utøverne er med fra klubben: Willy H. Johannesen, Mathias Paehler, Sindre Sundfær, Martin Bragstad, Celine Øien, Magnus Johnsen, Ståle Johnsen, Kevin Stubberud, Johannes Riseth, Emil Lindsetmo, Jørgen Johnsen, Maia Lindsetmo, Cecilie Øien og Vegard Lindsetmo. Totalt er 22 personer med på tur.  Foto: Privat

Utøverne fra Røra Taekwondoklubb fikk en oppvisning av Kukkiwons demo team.  Foto: PRivat

Sport

– De brydde seg ikke i det hele tatt at 22 barn og unge, som hadde spinket og spart i over et halvt år, og ikke minst gledet seg, sto igjen på flyplassen og mistet flyet sitt, sier klubbens trener, Geir Øien.

Reisefølget hadde avtalt å møte opp kl. 10.30 på Værnes lørdag morgen, da flyet hadde avgang kl. 12. Marerittet begynte klokken 08.30. Da tikket det inn en melding fra Norwegian der det sto at flyet hadde tekniske problemer, og at det ble satt inn et annet fly, som var mye mindre enn det ordinære. Øien fikk i siste liten ordnet plass til alle 22 personene på flyet, men plutselig tikket det inn en ny melding fra Norwegian.

– Kl. 10.30 fikk vi beskjed om at flyet ble forsinket med 30 minutter. Vi ringte til Emirates som hadde vårt fly fra Oslo til Seoul. Vi spurte og bad på våre knær om de kunne holde igjen flyet noen minutter slik at ikke turen vår gikk i vasken. De lovet å se hva de kunne gjøre, sier Øien.

Lite hjelp fra Norwegian

Men det stoppet ikke der. Først ble flyet ytterligere 15 minutter forsinket, og litt senere fikk passasjerene beskjed om at flyet ble over en time forsinket.

– Da skjønte vi at alt håp var ute for å rekke flyet til Seoul. Vi gikk til Norwegian for å snakke med dem, men de bare avviste oss og fortalte at de ikke kunne gjøre noe med dette. Vi fikk hverken opplysning om hvilke rettigheter vi har, eller en beklagelse, sier Øien.

Til slutt lettet flyet to timer forsinket, og ved landing på Gardermoen så Røra Taekwondo-klubb flyet til Seoul forlate gaten.

– Vi sto på Gardermoen med 22 barn og unge, uten fly til Seoul og plass å sove. Norwegian fikk vi aldri noe hjelp fra, sier klubbtreneren.

Marerittet fortsatte i Seoul

I over tre timer satt gjengen på flyplassen for å skaffe billetter, og til slutt klarte de å skaffe billetter til Seoul dagen etter. Men da med to forskjellige selskap.

– Heldigvis har vi gode forsikringer som dekket både ny billett og hotellovernatting til oss! Vi vil rette en stor takk til de, sier Øien.

Og fortsetter:

– Men marerittet slutter ikke der, nei da! Dagen etter fikk vi høre at billettene våre tilbake er mest sannsynlig kansellert da vi ikke møtte opp til avgang på turen dit! Da begynte stresset med å prøve å få ordne opp i dette. Tenk deg, 22 stykker strandet i Seoul uten returbillett! Vi sjekket hva det ville koste å få nye billetter tilbake, og de ville da koste oss 25 000 kr per stk., sier en slukøret taekwondo-trener.

Han er svært oppgitt over at Norwegian har ødelagt deres drømmetur til Seoul.

– Vi har brukt så mye tid, og så mye av ferie og treningstid på dette rotet. Et rot som ene og alene er Norwegian sin skyld. Enda er ikke alt helt avklart angående hjemtur, men det ser ut til å ordne seg for alle. På Norwegians Facebook-side skrev jeg om hva som hadde skjedd med oss, men de har ikke giddet og kommentert det en gang, sier Øien.

– Beklagelig situasjon

Trønder-Avisa har vært i kontakt med Norwegian sin pressetalsmann i Oslo, Daniel Kirschhoff. Han beklager – og sier han forstår taekwondoklubbens frustrasjon.

– Først og fremst er dette både ergerlig og beklagelig. I en slik situasjon skal Norwegian gjøre alt vi kan for å løse situasjonen hurtigst mulig, og få våre passasjerer av sted videre, sier Kirchhoff.

Samtidig poengterer han at tekniske feil kan skje, og at Norwegian har handlet i tråd med EU-reglene.

– Generelt er det sånn at når et fly får teknisk feil som er utenfor selskapets kontroll, dekkes ikke overnatting eller nye flybilletter videre når de er bestilt med et annen selskap. Det er helt i tråd med EU-reglene på området. I slike tilfeller må man henvende seg til sitt forsikringsselskap.

Relaterte saker:

Øien kåret til årets trener

Taekwondomiljøet på Røra har fått fram flere utøvere i norgestoppen de siste årene.

Røra gjorde rent bord

Røra Tae Kwon Do-klubb gjorde i helgen storeslem under Norges-Cup i Nannestad, og tok med seg ni medaljer hjem.