Nordtrøndere tok EM-bronse i bridge

I klassen menn U-26 ble det tredjeplass for det norske landslaget i bridge, med tre nordtrøndere på laget.

Bronseguttene: Fra venstre: Harald Eide, Kristoffer Hegge, Lars Eide, Anders Holmen Gundersen. Bak fra venstre: Espen Flått, Tor Eivind Grude og Christian Bakke representerte Norge under U26-EM i brigde.  Foto: Rosaline Barendregt

Sport

Espen Flått fra Namsos, Kristoffer Hegge fra Snåsa og Anders Holmen Gundersen fra Levanger deltok denne helga på Ungdoms-EM i bridge som ble arrangert i «Nordens Paris», Tromsø.

Nådde målet

Trioen utgjorde halvparten av Norges lag, som hadde som målsetting å få medalje.

– Vi var med oppi der hele tiden og visste at vi hadde en lett avslutning. Sverige og Polen scoret mye og bronse er bra, oppsummerer Gundersen.

Dette var Gundersens første EM-medalje etter sine fem-seks år i gamet.

– Det var artig å få medalje. Stort sett spilte vi ganske bra, men vi hadde noen hjerneblødninger som kunne vært unngått, sier 22-åringen.

God prestasjon

Leder i Nord-Trøndelag bridgekrets, Torbjørn Daling, er imponert over innsats og resultat.

– Det er unge spillere, og en krevende kamp. Lørdag spilte de tre ganger to og en halv time, så det er en real arbeidsdag, sier han og tilføyer.

– Med tanke på at vi har nedgang i rekrutteringen er det ekstra moro at tre av spillerne kommer i fra vår krets, sier Daling.

Polsk seier

Totalt ble det spilt 17 kamper, der Polen stakk av gårde med gullet. Sverige ble nummer to og Norge nummer tre. En sterk prestasjon fra Norges menn, som gjerne ser at flere begynner med bridge.

– Det er ikke den store rekrutteringen i vårt miljø. Man må til Trondheim for å finne det beste miljøet i Trøndelag, sier Gundersen.