Grete reddet semi'n

LEVANGER: Levanger HKs J19-lag er i semifinalen i NM etter å ha slått Stabæk 19-16. LHK lå under med sju mål til pause, men sto for tidenes opphenting i Levangerhallen i går. Best av alle: LHKs andrekeeper Grete Segtnan (17).
Sport

- Kampen i dag er den beste kampen jeg har spilt i hele mitt liv. Jeg var skikkelig nervøs da jeg kom utpå, forteller 17-åringen fra Vinne. Segtnan kom inn for Siri Langseth da det gjensto fem minutter av første omgang på stillingen 13-7 til Stabæk. Med en redningsprosent på over 80 i 2. omgang, ydmyket Segtnan målkåte Stabæk-spillere i går. Oslo-laget, som har vunnet norgesmesterskapet for juniorer de to siste årene, scoret bare to mål i 2. omgang, LHK scoret 12.

Som mor så datter...

- Om hun har arvet keepertalentet fra meg? Nei, jeg vet da ikke det, sa en stolt Randi Segtnan. Den tidligere landslagsmålvakten, som voktet målet for Nordstrand i fire år og Skogn i to år, syntes det var storveis at datteren lyktes i går. - Før kampen sa jeg til henne at hun måtte ta sjansen dersom hun kom utpå og at hun måtte være seg selv. Det var hun, sa en stolt mor etter kvartfinaledramaet. Selv hadde Randi sin storhetstid på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Nå er det datteren som ruler.

Klarte det umulige

- Det er bare helt utrolig. Grete sto fantastisk i dag og det står stor respekt av det hun presterte. Hun er jo bare 17 år. Dette er det største jeg har opplevd, jublet en overlykkelig LHK-trener Bo Terje Varslott etter kampen i går. Levangers unge håndballjenter klarte nemlig det ingen trodde var mulig da de hentet inn Stabæks sjumålsledelse. Ni minutter og 35 sekunder ut i 2. omgang lå LHK bare to mål bak gjestene. Drøye elleve minutter ut i omgangen scoret Hege Vifstad sitt tredje mål på rappen. Etter 15 minutter og 12 sekunder var det uavgjort, 15-15. Publikum trodde knapt det de så i Levangerhallen.

Jubel og gledestårer

Da det gjensto ett minutt og 49 sekunder av oppgjøret, scoret Arnhild Holmlimo, og for første gang i kampen var LHK i tet. Publikum reiste seg, Segtnan fikk stående applaus for nok en redning i LHK-målet og både Mari Loe og Levanger-jenta Astrid von Heimburg scoret for LHK før kampen var over. Da sluttsignalet gikk, brøt alle i Levangerhallen ut i ellevill jubel. Håndballjentene, trenerne og LHKs lagledere brøt ut i gråt. - Jeg er så glad. Dette var bare så sinnssykt bra, jublet Mari Loe etter kampen. Fra å være tam og nærmest ufarlig, var den tidligere Byåsen-spilleren på krigsstien i 2. omgang. Loe kjempet i forsvar og noterte seg med fem mål fra strekposisjon.

- Helt rått!

- Vi var nervøse, overtente og de første 25 minuttene var vi taktisk elendige i eget forsvar. I angrep kom vi for nære Stabæk-forsvaret og vi kom ikke opp på skudd. Andreomgangen var stor. Fra å være helt ute å kjøre er vi helt sjef. Dette var en happening uten like, sa en svett og sliten Geir Tore Leira etter kampen. Sammen med Varslott og Per Grønnås ledet LHKs hovedtrener juniorlaget til semifinale i går. - Helt rått og helt utrolig! Jeg vet ikke hva annet jeg skal si. Nå kan alt skje, sa Siri Seglem. Gårsdagens kamp er et godt bevis på det...