Det beste gullet kommer i august

Uansett om Eldar Rønning (26) får med seg en VM-medalje fra Liberec eller ikke: Om noen måneder kommer gullet som virkelig betyr noe. Samboer Laila Selbæk (27) har termin 8. august.
Sport

Overfor Trønder-Avisa bekrefter Eldar Rønning at det er familieforøkelse på gang.

– Ja, vi skal bli foreldre, og det gleder vi oss veldig til, sier skogningen.

Bryllup i 2010

Fødselen i august har ført til at samboerparet har valgt å gjøre om på de opprinnelige bryllupsplanene.

Forberedelsene var godt i gang, gjestelista bortimot klar og de hadde bestemt seg for 30. mai som dato for å gi hverandre sitt ja i kirka i Lailas hjemkommune Meldal.

Nå har Laila og Eldar bestemt seg for å utsette bryllupsfesten i ett år.

– Laila er ikke spesielt giret på å styre med og gå i brudekjole når hun er mange måneder på vei. Derfor venter vi. Bryllupet vil stå i slutten av mai neste år i stedet, på samme sted og med de samme gjestene, sier Eldar, som har plukket ut barndomskameraten Harald Dalheim som forlover.

– Det var hardt å vrake Johan Kjølstad i den rollen, men jeg føler at en forlover bør være en person du har vokst opp sammen med og kjent hele livet. Jeg regner med at Kjølstad vil holde bryllupstale og benytte anledningen til å få med at han er dypt uenig i den vurderingen, smiler Eldar.

I går fulgte han klubbkameratens sølvløp i VM-sprinten fra tv-stolen i deltakerlandsbyen i Liberec.

– Kjempeartig for Johan. Dette fortjener han, sier Eldar.

Sprinteren Kjølstad blir garantert ikke den eneste langrennskjendisen i bryllupet.

– Det står en del skivenner på gjestelista ja, røper Eldar.

Småfolk på Flatåsen

Skogn-løperne Eldar Rønning og Johan Kjølstad, langrennssportens Knoll og Tott, deler leilighet i deltakerlandsbyen der hele den norske VM-troppen bor under Ski-VM i Liberec. Til daglig er de svært tette naboer i Høgreina-feltet på Flatåsen i Trondheim.

– Laila er radiograf ved Orkdal sykehus, men vi vet ennå ikke om vi får en jente eller en gutt. Det spiller ingen rolle. Jeg er veldig glad i barn. Ingenting vil måle seg mot det å kunne gå inn i foreldrerollen, sier Eldar.

– Forresten, jeg håper det blir en gutt. I nabohuset har de jo allerede en liten gutt. Får vi en jente, blir det etter hvert hardt for henne å stå imot presset fra Kjølstad-gutten. Iallfall hvis han viser seg å slekte på faren sin, humrer Eldar.

Eknesbyggen Johan Kjølstad og hans samboer Silje Oksås fra Sparbu, ble i fjor høst foreldre til lille Adrian.

– Det er jammen på tide at også Eldar tar ansvar og blir voksen, parerer Johan (25).

VM-besøk av Laila

Samboer Laila Selbæk satt på tribunen på langrennsarenaen i Liberec, sammen med blant andre vordende sviger- og besteforeldre Bodil og Jan Rønning, da Eldar åpnet Ski-VM med å bli beste nordmann med en 7. plass på 15 km klassisk sist fredag.

Også søndag var 26-åringen rimelig fornøyd, selv om han til slutt endte på 28. plass på 30 km fellesstart med skibytte.

Fredag håper 82-modellen, bronsevinner på sprinten i Sapporo-VM i 2007, på en reprise av den norske gullfesten etter stafetten i Japan for to år siden.

– Å gå stafett for Norge i et VM er stort i seg selv. Å være del av et norsk lag som tar VM-gull, er noe jeg svært gjerne vil oppleve igjen, sier klassiskeksperten Eldar Rønning.