Levanger knuste RBK

Alexander Tettey og de andre RBK-stjernene ble rundspilt av Anita Hellan (12) og guttene i Levanger Helsesportlag.

  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

Lagene barket sammen under Midt-Norsk Hjelpemiddelmesse i Trondheim Spektrum. Der ga Levanger Helsesportlag Alexander Tettey og serieleder Rosenborg en real leksjon i effektivt angrepsspill i el-innebandy.

Kontret i senk

I løpet av den fem minutter lange kampen måtte RBK-stjernene hente hele fem baller fra eget mål. Anita Hellan var eneste jente på laget til Levanger, men herjet til tider med Rosenborg-guttene.

– Det var artig, men Rosenborg var ikke så gode, mener hun.

Selv om Rosenborg gikk selvsikkert i angrep da kampen ble blåst i gang, ble de tre RBK-spillerne Tettey, Vadim Demidov og Mikael Lustig sendt av banen som slakt.

– Det spørs om ikke dette blir det største tapet for Rosenborg denne sesongen, sier Emil Ringstad (17), som kunne notere seg for de to første målene for Levanger HSL i oppvisningskampen i går.

Etter at Vadim Demidov misset på kampens første sjanse, dreide resten av kampen seg utelukkende om Levanger Helsesportlag.

– Vi prøvde å lokke dem i angrep, for å få bedre rom foran målet deres, sier Ringstad, som beskriver Rosenborgs innsats slik:

– RBK er på et lavt nivå i Norge.

Klaget på dommeren

Levanger HSL sin kontringstaktikk fungerte til fulle, og forsvarsspillerne Demidov og Lustig slet med både tempo og med å plassere seg på banen.

– Til deres forsvar må det jo sies at de ikke har gjort dette før, sier Jonas Duvsethe (18), som fikk æren av å score 3-0-målet på straffe.

Levanger HSL fikk straffe etter at RBK brøt reglementet ved å ha to spillere innenfor eget målområde, til høylytte protester fra RBK-spillerne.

– Det er ikke så rart når Terje Hauge er dommer, uttalte Demidov, og tenkte på episoden der den kjente fotballdommeren fikk en blindestav i posten av en Rosenborg-supporter nylig.

Tettey på topp

I et desperat forsøk på å score mål satte Rosenborg Alexander Tettey som ensom spiss. Det førte i stedet til strekk i laget og flere mål imot.

– Det var ganske vanskelig. Det var nesten som å kjøre gokart, mener Alexander Tettey, som åpenbart trives bedre med gress under føttene.

RBK ble pisket rundt av den kjente treneren Super-Nils (alias Kent Ranum), men trenerkopien hadde problemer med å få noe særlig samhandling i laget.

– Hjemover, Lustig! Men du trøng itj å kjør om Lerkendal, brommet Super-Nils fra sidelinjen. Til tross for at de fikk juling på banen var det liten tvil om at Demidov og lagkameratene koste seg stort ute på parketten i Trondheim Spektrum.

– Det var utrolig morsomt å få ta del i idretten til disse ungene. Det var vanskelig å holde ballen, man får jo ikke skutt eller noe, sier Vadim Demidov, som fortsatt har sin framtid på fotballbanen.

Han beskriver sin opptreden i rullestolbandyen slik:

– Det kan gå bare en veg, og det er oppover, smiler RBKs unge forsvarsklippe.

  Foto: Johan Arnt Nesgård