Ranheim nær konkurs

Rosenborg har kuttet støtten til Ranheim, og 1.-divisjonsklubben kan bli kastet ut av seriesystemet allerede i høst.

KONKURSTRUET: Ranheim, her ved den nordtrønderske stopperduoen Are Tronseth og Brede Moe, står i fare for å bli kastet ut av seriesystemet som følge av konkurs. Foto: Steinar Kvarme 

Sport

Rosenborg Ballklub inngikk et samarbeid med naboklubben Ranheim i forkant av 2007-sesongen.

Den daværende 2.-divisjonsklubben har nå spilt på nest høyeste nivå de siste tre sesongene, og har hevdet seg i toppen hvert år.

Denne sesongen ligger Ranheim nok en gang godt an med tanke på opprykk til eliteserien, men klubbens elendige økonomi kan sørge for at klubben går konkurs og sendes ut av seriesystemet i nærmeste framtid.

- Vi sliter

En del av årsaken til at konkurstrusselen nå henger over laget fra fjæra i Ranheim, er at Rosenborg ikke ønsker å prioritere samarbeidklubben.

RBK sliter selv med økonomien, og har gjort store kutt i organisasjonen de siste månedene.

- Tidligere i år har vi fått både penger, spillere og trenere fra Rosenborg. Det sier seg selv at vi sliter når denne støtten opphører, sier daglig leder Brynjar Aune i Ranheim i fredagens papirutgave av Trønder-Avisa.

- Som å pisse i buksa

Ifølge Rosenborg Ballklub, hvor saken har vært opp til debatt i styret, er det nettopp Ranheims elendige økonomi som er bakgrunnen for at klubben ikke ønsker å spytte inn penger per dags dato.

- Bakgrunnen for at vi ikke spytter inn penger akkurat nå er at klubben trenger en stor pengesum for å berge. Vi vil gjerne bidra, men vi gir ikke bort penger hvis effekten er den samme som å pisse i buksa for å holde seg varm. Ballen ligger hos Ranheim, og vi blir med dersom klubben får på plass andre sponsorer eller investorer, sier styreleder Ivar Koteng i RBK.

Allerede gått med på lønnskutt

Ranheim-spillerne har allerede gått med på et lønnskutt på 25 prosent, og klubben har satt i gang tiltak som vil føre til besparelser på rundt en million kroner i driftskostnader resten av sesongen.

Trønder-Avisa vet imidlertid at summer som behøves for å berge er betydelig høyere, og at Ranheim har det svært travelt med å få løsninger på plass.

Dermed går Ranheim, med nordtrønderne Gøril Ringen (assistenttrener), Even Barli, Are Tronseth, Bendik Bye og RBK-aktuelle Brede Moe en spennende høst i møte.