Jakter på nytt Europa-eventyr

I kveld spiller Vegakameratene mot Encamp i Andorra, i håp om å komme til en ny hovedrunde i UEFA futsal cup.

TROR PÅ AVANSEMENT: Trener Kai Bardal (t.v.) og Kim Rune Ovesen, begge fra Steinkjer, har tro på at Vegakameratene kan ta seg videre fra innledende gruppespill i UEFA futsal cup, som spilles i Andorra denne uka. 

Kampoppsettet
  • 8. august kl. 18.30: Maccabi Nahalat Itzhak – Shahumyan Yerevan
  • 8. august kl. 20.45: Vegakameratene – Encamp (TV)
  • 9. august kl. 18.30: Shahumyan Yerevan – Vegakameratene
  • 9. august kl. 20.45: Maccabi Nahalat Itzhak – Encamp (TV)
  • 11. august kl. 18.30: Vegakameratene–Maccabi Nahalat Itzhak
  • 11. august kl. 20.45: Encamp – Shahumyan Yerevan (TV)
Sport

De doble eliteseriemesterne i futsal er med i Europacupen for andre år på rad.

I fjor tok laget seg videre fra den innledende runden til hovedrunden – som kan sammenlignes med gruppespillet i Mesterligaen i fotball.

Nå er det trondheimsbaserte futsallaget, med røtter fra Vega i Nordland, på nytt klar for innledende gruppe, og skal opp mot seriemesterne fra Andorra, Israel og Armenia.

– Mulig med avansement

De fire lagene er alle samlet i Andorra denne uka, og skal møte hverandre én gang. Kun gruppevinneren tar seg videre til hovedrunden.

– Vi skal opp mot sterke lag. Blant annet er det andorranske laget med i UEFA futsal cup for sjette gang, mens israelerne kommer fra et land som har hatt brukbare klubblag lenge, og slo for eksempel sitt eget landslag klart i en treningskamp i november. Samtidig er jeg ganske sikker på at vi absolutt har muligheten til å avansere om vi klarer å prestere på toppnivået vårt, sier trener Kai Bardal.

Laget ankom den andorranske hovedstaden mandag, og har gjennomført tre treninger så langt.

– Vi har fått en grei start, og guttene virker å være i god form, sier Bardal.

Økende interesse

Interessen for futsal sør på kontinentet er stor, med Spania og Italia blant de aller største. Norsk futsal er på mange måter i startgropa, men også i Norge begynner interessen å ta seg kraftig opp.

Norges Fotballforbund tok over organiseringen fra og med 2008/09-sesongen, og norsk klubb- og landslagsfutsal har hatt en enorm utvikling de siste årene.

Ravlo ute med skade

Steinkjerbyggen Bardal har med sambygningene Jonas Schei Wiseth og Kim Rune Ovesen på laget.

Morten Ravlo fra Levanger er også med til Andorra, men landslagsspilleren har ennå ikke blitt frisk etter ankelskaden han pådro seg for Nardo tidlig i sommer.

– Det er kjedelig å ikke spille, men det er stort å bare være her, så får vi tro og håpe at det kommer flere muligheter for meg også, sier Ravlo.

PS: Kampene til det andorranske laget blir sendt direkte på nett-TV gjennom RFM Andorra. Dermed kan Vegakameratens kamp i kveld ses direkte.