Vegakameratene til hovedrunde

For andre år på rad tar Vegakameratene seg til hovedrunden i UEFA Futsal Cup.

TIL HOVEDRUNDE: Vegakameratene, ledet av Kai Bardal fra Steinkjer (i midten) tok seg til hovedrunden i UEFA Futsal Cup.  

Sport

Laget, ledet av steinkjerbyggen Kai Bardal, ble historiske da de som første norske lag tok seg til hovedrunden i fjor. Nå er de klare igjen.

Viktig Ovesen-scoring

Vegakameratene ledet gruppe E i innledende gruppespill etter to kamper, og ville sikre avansement med seier mot armenske Shahumyan lørdag ettermiddag.

De armenske mesterne tok ledelsen 1-0 etter tre minutter, før Håvard Solem utlignet to minutter etter. Tre og et halvt minutt før pause dunket Kim Rune Ovesen fra Steinkjer inn 2-1, som også var stillingen til pause.

Etter pause var det nordmennene som styrte kampen, men helt avgjort ble det ikke før Thomas Klaussen satte i gang showet. Han økte til 3-1 fra straffemerket ti minutter før slutt, og dunket inn 4-1 like før slutt.

Riga neste

Dermed er Vegakameratene klare for neste runde - som kan sammenlignes med gruppespillet i Mesterligaen i fotball.

Den runden spilles i Riga i starten av september, og Kai Bardal og guttene skal opp mot den latviske vertsklubben Nikars Riga, KFM Ekronomac Kragyjevac fra Serbia samt vinneren av gruppe G fra innledende runde.

- Fantastisk deilig

- Jeg var ikke helt trygg før 4-1 kom, men det var en fantastisk deilig følelse. Guttene har gjennomført en strålende turnering og vi nådde målet vårt om avansement, sier Bardal til Trønder-Avisa.

Jonas Schei Wiseth gjorde også sakene sine svært godt for Vegakameratene i seieren og i de foregående kampene. Morten Ravlo fra Levanger er ute med skade, men antas å være klar til hovedrunden.