Nær ved å skape oppstyr

Jonas Schei Wiseth og Vegakameratene tapte mot de serbiske mesterne i UEFA Futsal Cup i Riga.

BARE NESTEN: Vegakameratene hang godt med lenge mot de serbiske mesterne, men steinkjergutten Jonas Schei Wiseth og resten av laget ble til slutt slått 6-2. I bakgrunnen en del av futsallagets supporterskare, blant annet Wiseths mor og far.  Foto: Vegakameratene

Sport

Vegakameratene utlignet to ganger mot KMF Ekonomac Kragujevac, men måtte se seg solid slått i åpningskampen av hovedrunden i UEFA Futsal Cup onsdag.

De serbiske mesterne, som er ranket som nummer 10 i Europa, vant til slutt 6-2 over det norske laget.

Hang godt med

Da hadde Vegakameratene holdt Ekonomac til 0-0 i en omgang i den intime hallen i Riga. Landslagskeeper Kenneth Rakvaag holdt nordmennene inne i kampen før pause med en rekke feberredninger, og til tross for at serberne var det førende laget, var det altså målløst til pause. I andre omgang var det Vegakameratene som tok over, men det var serberne som fikk det første målet, ved stjernespilleren Daniel. Målet kom like etter pause, men Christopher Moen utlignet ledelsen like etter.

Serberne gikk igjen i ledelsen, denne gang ved Vladan Cvetanović halvveis i andre omgang. Også denne gang kom utligningen kjapt. Håvard Solem satte inn 2-2, og publikum og spillere begynte å tro på at de kunne ta et oppsiktsvekkende poeng. Den drømmen braste raskt da serberne for alvor viste hvorfor de er ranket som det tiende beste laget i Europa. Fire mål på like mange minutter sørget for 6-2 og til slutt en komfortabel seier for forhåndsfavorittene.

- Beste vi har møtt

- I dag er jeg veldig fornøyd med de første 30 minuttene, sier Vegakameratenes trener Kai Bardal.

- Problemet for vår del er at vi aldri møter slike lag ellers. De har gode individualister over hele fjøla - og vet å utnytte det. Dette er det klart beste laget vi har møtt noen gang og vi kan ikke gjøre annet enn å si oss fornøyd med at vi hang med så lenge, fortsetter

steinkjerbyggen. Torsdag skal Vegakameratene møte vertsklubben Nikars Riga - ranket som nummer 14 i Europa. Makedonske KMF Zelezarec Skopje, ranket som nummer 26, er motstander lørdag for Vegakameratene, som selv er ranket som nummer 29.

Siste kamp i gruppespillet spilles lørdag. Alle kampene spilles i Riga denne uken. De to beste lagene avanserer til eliterunden i oktober.

- Vi visste på forhånd at det ville bli tøft i hovedrunden, men dagens prestasjon har gitt oss en bekreftelse på at vi har noe her å gjøre.

Nå skal vi samle krefter inn mot torsdagens kamp, avslutter Bardal.

Han mønstret et lag med blant andre sambygningene Jonas Schei Wiseth og Kim Rune Ovesen, som igjen gjorde en god jobb i blåskjorta. Levangsbyggen Morten Ravlo er ute med skade, og er ikke med til Riga.