Drømmer om 100.000 i Holmenkollen

Vil gjenreise konkurransen til gamle høyder ved å senke billettprisene og bedre markedsføringen.
Sport

Ved å senke billettprisene og markedsføre seg selv bedre, håper Norges Skiforbund og Skiforeningen at minst 100.000 tilskuere tar turen til Holmenkollrennet i mars.

Holmenkollrennet skal i 2013 gjenreises til gamle høyder 15. til 17. mars. Arrangøren lanserer rennhelgen som «vinterens nasjonaldag» og håper på kjempestemning i Oslo når verdenscupsirkuset både i hopp, kombinert og langrenn kommer til hovedstaden. I tillegg er det sesongavslutning for hoppjentene og kombinertgutta.

– Alle er invitert til folkefest, sier tidligere skipresident og nåværende styreleder i Skiforeningen, Sverre Seeberg.

Redusert pris

Sammen med flere ambassadører og en rekke lederskikkelser fra Skiforbundet, presenterte han tirsdag planen for hvordan Holmenkollrennet skal trekke til seg minimum 100.000 mennesker.

– Vi reduserer billettprisen til omtrent halvparten av hva den var i fjor. Vi mener at det ikke skal stå på pengene for folk som ønsker å komme seg opp i bakken eller ut i løypene, sier Seeberg entusiastisk.

I tillegg til å redusere prisen, har arrangøren lagt store planer for en ny markedsføringskampanje, slik at flere skal få med seg at arrangementet finner sted.

– Sikker på jubel

Kollengeneral Rolf Nyhus er ekstatisk over de reduserte billettprisene og tror at også utøverne vil sørge for at publikum får noe å glede seg over i løpet av helgen 15.- 17. mars.

– Denne gangen skal vi sørge for at målet som er satt med tanke på publikum, nås gjennom hele helgen. Jeg er sikker på at det norske folk skal få mye å juble over, sier Nyhus.

Også Oslos ordfører, Fabian Stang, tror publikumsmålet på 100.000 blir nådd.

– Å få dét antallet mennesker opp til Holmenkollen, tror jeg blir enkelt. Det er særlig viktig at de yngre får se hvilken kultur vi ønsker å ha her oppe, sier han. (©NTB)