Stod slo de danske mesterne

Stod slo danske Holte 3-2 i en spennende kamp i Nordic League i Danmark lørdag.
Sport

Med seier også i den første kampen fredag, 3-0 over erkerival Oslo, er Stod Volley dermed ubeseiret og på veg mot en historisk tittel.

- Vi skal ikke sprette champagnen ennå, men det ser unektelig lovende ut, sier sportslig leder Svein Myhr.

Seier søndag gir gull

Med seier 3-0 over Engelholm søndag, er Stod nordiske mestere. Svenskene har tapt begge sine kamper til nå. I den andre kampen søndag møtes Oslo og Holte som begge har en seier hver.

- Vi kan tape søndag og likevel vinne, men det er jo tryggest å også vinne den kampen. Da er vi sikret gull, sier Svein Myhr. Det er spesielle poengregler i Nordic League. Seier gir to poeng, tap ett poeng. Ved poenglikhet avgjør settforholdet.

Mesterlig snuoperasjon

Stod gjorde en mesterlig snuoperasjon mot de nybakte danske mesterne i lørdagens kamp. Holte ledet 2-1 i sett og så ut til å avgjøre i det fjerde settet, da Stod-jentene samlet seg til en imponerende sluttspurt. En flott diagonal fra Aleksandra Szymanska førte Stod til settball på 26-25, og med påfølgende Stod-poeng endte settet 27-25.

- Det så litt stygt ut da Aleksandra tråkket over og måtte gå ut midtvegs i femtesettet. Alle holdt stilen helt ut, men det var en sliteseier, medgir Myhr. Stod vant det femte settet 15-10, etter blant annet tre serveess av Teagan Hunter.