Bardal-bryllup til 20 i stil

VM-helten fikk sin utkårede Ingrid i Mære kyrkje.

STANDSMESSIG: Brudeparet ble fraktet standsmessig, av Anders' farfar Atle Bardal, i hans veteranbil fra 1931. Foto: Steinar Kvarme 

Sport

Det er ikke hver dag at en VM-vinner gifter seg i Steinkjer, men i dag ble altså Anders Bardal (30) og Ingrid Opheim (30) smidd i hymens lenker i ærverdige Mære kyrkje.

Paret har vært sammen siden høsten 2000, og forlovet seg så langt tilbake som i 2008. De har to barn sammen -  Anna, som blir 4 år i september,  og Thomas, som fylte 1 år i april.

Åge sang

Ettersom bruden er fra Sparbu, var den gamle steinkirken på Mære et naturlig valg for vielsen, hvor store deler av den norske hoppeliten er til stede.

Forloverne er også lokale. Anders har barndomskompisen Frode Kvaløsæter fra Steinkjer som sin forlover, mens Ingrids forlover er Lene Krokan Hjelmseth, også hun fra Steinkjer.

Som en overraskelse til brudgommen var det ordnet så selveste Åge Aleksandersen sang i kirka. Han bidro med to sanger under vielsen.

Hopptrener Alexander Stöckl hadde også tidligere varslet at han skulle synge i kirka. Dette blir trolig under selve bryllupsfesten i stedet.

Overraskelse utenfor kirka

Etter at sokneprest Tine Jøhnk hadde erklært dem for å være rette ektefolk, ventet en aldri så liten overraskelse utenfor kirken. Der hadde nemlig en gjeng hopprekrutter fra Steinkjer og Namdalseid dannet espalier med hoppskiene da brudeparet kom ut.

- Vi hadde lyst til å overraske Anders, som en takk for alt han har gjort for trøndersk hoppsport, sier John Marius Wohlen i hopp- og kombinertutvalget i Steinkjer skiklubb.

Etter at vielsen på Mære nå er avsluttet, setter gjestene turen mot Inderøy og Gjørv gård, som er adresse for selve bryllupsfesten.

Brudeparet ble fraktet standsmessig, av Anders' farfar Atle Bardal, i hans veteranbil fra 1931.

Det er ventet over 100 gjester i bryllupet. Blant gjestene fra hoppmiljøet, finner vi hoppkompisene Andreas Stjernen, Rune Velta, Anders Fannemel, Vegard Haukø Sklett og Kim Rene Elverum Sorsell. Også skiløperne Jonas Austmo Kolstad og Johan Kjølstad er blant gjestene.

Skal tilbake til Steinkjer

I et intervju med Trønder-Avisa i fjor, avslørte det nå nygifte paret at de på sikt ønsker seg tilbake til Steinkjer.

– Vi skal bo i leiligheten i Trondheim til jeg gir meg som skihopper. Etter den tid blir det flytting tilbake til Steinkjer. Vi har begynt å sondere terreng og er på utkikk etter tomt i Steinkjer, sa Anders Bardal den gangen.

Etter dette har paret kjøpt seg tomt i Løsberga i Stei nkjer, men husbygging legges på is - i hvertfall til etter OL-sesongen.