RBK ønsker seg LFK-spiller

Rosenborg ønsker å sikre seg Bent Sørmo (17), men LFK har avslått henvendelsen.
Sport

Rosenborg har fått øynene opp for Levanger FKs midtbanespiller Bent Sørmo etter at han viste meget godt spill både i cupkampen på Moan og siste seriekamp mot RBK2. Nå ønsker RBK å hente 17-åringen til Lerkendal.

Rådgiver Kevin Ingebrigtsen i Stars & Friends bekrefter at Rosenborg har henvendt seg til Levanger med tanke på en permanent overgang for LFKs stortalent Bent Sørmo.

– Rosenborg er interessert i å kjøpe Sørmo, sier Ingebrigtsen til Trønder-Avisa.

Levanger har imidlertid blankt avslått henvendelsen fra storebror i Trondheim.

Bekrefter henvendelsen

Edgar Sandvik, som sitter i sportslig utvalg i Levanger FK, bekrefter at klubben har mottatt en henvendelse fra RBK som de har avslått.

– Vi har en liten stall og kjemper i toppen av 2. divisjon. Derfor ønsker vi å beholde Sørmo, sier Sandvik.

Han mener også at Sørmo vil utvikle seg minst like godt i LFK, som å spille 2. divisjons-fotball for RBK.

Ingebrigtsen stiller seg undrende til Levangers håndtering av saken. Han er ikke i tvil om at Sørmo er mer enn god nok for det høyeste nivået i Norge. Ifølge Ingebrigtsen har Sørmo har allerede vist at han har nivået inne.

– Han han har selvfølgelig lyst til å ta steget videre, sier Ingebrigtsen.

– Bør se verdien

Ingebrigtsen mener lokalklubbene i Trøndelag bør se verdien i å produsere spillere til toppklubber.

– Det er ingen tvil om at det jobbes godt i Nord-Trøndelag. Verdal og Levanger har produsert mange svært gode spillere. Da bør Rosenborg være et naturlig valg, mener Ingebrigtsen.

Til dette svarer Sandvik at Ingebrigtsen må få mene hva han vil, men at LFK har snakket med Sørmo og forklart hvorfor de ikke ønsker å la han gå til RBK.

– Toget har ikke gått for Sørmo. Han kommer til å være interessant for RBK og andre klubber også etter årets sesong, sier Sandvik.