Første RBK-tap på nesten fem måneder

Serieleder Rosenborg gikk på en sjelden smell da hardt pressede Tromsø vant 1-0 hjemme på Alfheim søndag.

Tromsøs Remi Johansen i duell foran RBKs mål i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Rosenborg BK på Alfheim stadion søndag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix 

onas Svensson stilte på midtbanen mot Tromsø.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

Det to siste Rosenborg-tapene kom 21. april (1-3 for Haugesund) og 28. april (0-1 for Sandnes Ulf).

Siden ble det 16 kamper på rad uten tap for det smalt igjen i Tromsø. Samtidig vant Strømsgodset 3-1 hjemme i Drammen og skapte ny spenning i gullkampen.

Det skiller bare to poeng mellom de to gullduellantene.

Matchvinnermålet kom etter 24 minutters spill i 1. omgang. Og da målet kom var det fortjent. Ruben Kristiansen fant Magnus Andersen med innlegget fra venstrekanten, og Andersen var presis med skuddet sitt. Daniel Örlund i RBK-buret nådde ikke ned.

– Jeg tror hele Nord-Norge og alle i Tromsø er veldig glade for denne seieren, sa målscorer Magnus Andersen til TV 2.

Slapt

Tromsø åpnet klart best. Rosenborg virket tamme. Først etter TILs mål våknet trønderne litt til livs, men det tok 40 minutter før de fikk til noe som lignet en alvorlig avslutning.

Rosenborg åpnet kampen med landslagsspilleren Alexander Søderlund på benken. Først da det røynet på mot slutten kom vestlendingen innpå.

Det hjalp heller ikke. Tromsø hadde de største sjansene også i 2. omgang, selv om Rosenborg også fikk til et par 100-prosentsjanser til slutt. Nicki Bille Nilsen var veldig nær på en heading, men ballen gikk over mål, og John Chibuike fikk ikke treff på en gedigen mulighet rett før slutt.

– I dag hadde vi ikke marginene på vår side, og det må vi tåle. Mye har bikket vår vei, men i dag gjorde det ikke det, sa en fattet Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Viktig

For bursdagsbarnet Tromsø (klubben fylte 93 år søndag) var seieren svært viktig. Med tap ville laget ha plassert seg på kvalifiseringsplassen på tabellen med kun to poeng ned til bunnlagene Hønefoss og Sarpsborg. Nå fikk «Gutan» tre poeng og har en luke på fem poeng ned til de nevnte.

Til uken venter en skikkelig karamell for Troms. Da drar laget til London for å møte Tottenham i europaligaen.