Nytt tap for Vegakameratene

Kim Rune Ovesen fra Steinkjer scoret, men det var ikke nok mot de serbiske mesterne.

  Foto: Åse Mari Sund Klaussen, Vegakameratene.no

  Foto: Vegakameratene.no

Sport

Vegakameratene tapte 1-5 mot serbiske Ekonomac torsdag kveld. Futsalgutta er dermed etter alt å dømme ute av UEFA futsal cup for denne gang.

Laget tapte mot Eindhoven onsdag, og måtte derfor gamble for å få med seg poeng i torsdagens kamp for å ha mulighet på avansement.

Ovesen scoret

– Vi måtte prøve. Vi er her for å gå videre, derfor valgte vi å gamble, blant annet ved å bruke flyvende keeper i første omgang. Dessverre satt ikke presset som det skulle, og vi fikk det heller ikke til å stemme i overtallsspillet. Derfor sto det 4-0 allerede til pause, forklarer Vega-trener Kai Bardal.

I andre omgang satt presset bedre og Vegakameratene hang bedre med. Steinkjerbyggen Kim Rune Ovesen reduserte til 1-4, men serberne fastsatte sluttresultatet til 5-1 senere i omgangen.

– Vi er gode nok

De norske mesterne har dermed tapt de to første kampene i gruppespillet. Siste kamp er mot kroatiske Nacional Zagreb lørdag.

– Vi er etter alt å dømme ute, men vi skal gi alt vi kan for seier i den kampen, lover Bardal.

Treneren mener Vegakameratene har noe å gjøre videre i Europacupen, to tap i hovedrunden til tross.

– Spillerne er gode nok til å avansere ytterligere en runde, men vi er avhengig av å trene mer futsal ellers i året. Disse spillerne vil fortsette å vokse og vi har absolutt ikke gitt opp å gå videre fra hovedrunden.

Neste sjanse kan bli neste høst, dersom Vegakameratene vinner eliteserien også kommende sesong.