Støtter ikke Stangs TV-forbud under OL

Ordfører Fabian Stang er på kollisjonskurs med nordtrønderske ordførere i sitt TV-forbud på jobb under OL.

  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Støtter du Oslo-ordførerens TV-forbud i arbeidstida under OL?
Du må velge et alternativ
Sport

I VG onsdag får 55.000 kommuneansatte i Oslo beskjed fra sin ordfører Fabian Stang at de ikke får se OL på jobb.

– Vi er nødt til å være litt strenge. Vi har en jobb å gjøre for dem som trenger oss og vi er nødt til å sette grenser, sier Stang til VG.

Oslos ordfører er fullstendig på kollisjonskurs med sine kolleger i de største nordtrøndelagskommunene. Selv om OL varer i drøye to uker ser de ikke noe problem i at kommuneansatte gløtter litt på TV når det skjer noe spennende.

Full tillit til de ansatte

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) i Stjørdal kommune ser ingen stor problematikk i kommuneansatte ser litt på TV i arbeidstida.

– Jeg har full tillit til at de ansatte i vår kommune setter jobben først, selv om de skulle bruke noen minutter på å få med seg innspurten under stafetten, sier Vigdenes.

Han kan ikke se at dette vil gå ut over de oppgavene de ansatte er satt til å gjøre, og føler seg trygg på at kommunens innbyggere vil bli godt ivaretatt også under OL.


Hvor mange gull tar Petter & Co?

Tipp hvor mange gull Norge tar i OL – vinn nettbrett!

 

Ordfører Bjørn Iversen (Ap) i Verdal har svært lite sans for forbud og synes dette er en firkantet måte å løse problemstillinger på.

– De kommuneansatte har mange ulike typer oppgaver og arbeidssteder. Dette må de ansatte selv finne løsninger på lokalt, sier Iversen, som har full tillit til at daglige gjøremål blir utført på en tilfredsstillende måte.

Ordfører Robert Svarva i Levanger tror heller ikke kommunen stopper opp selv om OL-sendingene starter på TV.

– Noe forbud har ikke vært i mine tanker. Jeg har full tillit til at dette håndteres ryddig på den enkelte arbeidsplass.

Positivt for arbeidsmiljøet

Ordfører Morten Stene (Ap) i Namsos tror litt TV-titting kan ha en positiv effekt på jobben som gjøres.

– Vi må kunne ta oss tid til å glede oss sammen over gode norske idrettsprestasjoner. Dette tror jeg faktisk er positivt for arbeidsmiljøet, sier Stene

Utover dette har Stene full tillit til at arbeidsoppgavene vil bli gjort, og at alle nå gleder til mange gode norske prestasjoner i Sotsji.

LO-sekretær Rune Hallstrøm i Nord-Trøndelag skjønner lite av det han karakteriserer som et merkelig utspill fra ordføreren i Oslo.

– Dette er et arrangement som vil dure og gå i fjorten dager og bli hverdagen for de fleste av oss. OL vil skape samhold og godfølelse når de norske utøverne presterer, sier Hallstrøm.

Han er ikke redd for at mye arbeidstid skal misbrukes foran TV-skjermen der dette er mulig, og at eventuelt misbruk vil fjernes ved indre justis på den enkelte arbeidsplass.

– Selv har jeg TV på jobb og har tenkt å få med meg alle høydepunktene når Petter Northug & Co forsvarer de norske fargene, sier Hallstrøm.

Det lyktes ikke Trønder-Avisa å komme i kontakt med ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) i Steinkjer for en kommentar.