Jonas fra Skogn til Elverum

Jonas Roseth Burud ble kåret til Skogns beste spiller siste sesong. Nå er Skofo-eleven klar for elite- serieklubben Elverum.

Mye å takke hverandre for: Skogns keivhendte høyreback Jonas Roseth Burud har lært mye av håndballærerne Jørn Kristian Berg (t.v.) og Hege Hov på Skogn Folkehøgskole det siste året.   Foto: Hanne Talsnes Heggdal

Sport

– Jonas er gjennomført seriøs. Han har bra fysikk, et bra skudd og han er flink til å rettlede medspillerne sine. At han er keivhendt er også et pluss, sier håndballærer Jørn Kristian Berg på Skogn folkehøyskole.

– Har storkost meg

Den keivhendte bakspilleren fra Kolbotn føyer seg dermed inn i rekken av eliteseriespillere som Berg har vært med og utviklet i løpet av skoleåret på Skofo.

– Jeg har storkost meg dette året, og hatt det veldig fint. Jeg ønsket å gå på folkehøyskole for å ha det sosialt, kult og få nye venner. At jeg i tillegg kan spille håndball passet perfekt, sier den hardtskytende høyrebacken.

Berge: – Han skal jeg ha!

At 20-åringen er en spennende håndballspiller hersker det liten tvil om. Allerede i 2012 hospiterte han i eliteserieklubben Bækkelaget/Nordstrand. I 2. divisjon avdeling 5 sist sesong herjet han med motstanderne. Det ble lagt merke til i eliteserieklubben Follo – der Burud blant annet bidro i NM-semifinalen for klubbens G20-lag i oktober i fjor høst.

I desember var den keivhendte bakspilleren tilbake for Skogn. Siste uka i februar var han på treningsopphold i Elverum. Der markerte han seg til gagns.

– Christian (Elverum- og landslagstrener Christian Berge, journ.anm.) ringte meg en dag og ga klar beskjed: Han skal jeg ha! forteller Berg.

– Har lært mye

Roseth Burud har inngått en ettårskontrakt med forrige sesongs seriemester.

Nå gruer han seg til førstkommende lørdag, for da er siste skoledag for elevene på Skogn folkehøyskole. Samtidig ser han fram til å spille i en toppklubb.

– I Elverum får jeg trent med og matchet meg mot de beste spillerne i Norge hver eneste dag. Det gleder jeg meg til. Samtidig blir det trist å forlate Skogn, og litt rart å flytte til et nytt sted. Jeg føler jeg har utviklet meg mye som person det siste året, og jeg har lært mye, sier Roseth Burud.

Han skryter uhemmet av sine to lærere det siste året: Nevnte Berg, og Levanger Håndballklubbs assistenttrener Hege Hov,

– De er topp! Jeg kunne ikke tenkt meg bedre lærere, sier han.