God grunn til å juble

Levanger tilbyr unik mulighet for fremtidens håndballspillere. Nå kan de få skoleplass samtidig.

Levanger håndballklubb og Skogn folkehøgskole går nå sammen for å tiltrekke seg potensielle spillere for LHK.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

Levanger håndballklubb og Skogn folkehøgskole går nå sammen for å tiltrekke seg potensielle spillere for LHK.

Levanger håndballklubb har hatt spillere som har vært elever ved Skogn folkehøgskole før, og klubben har også bistått med timelærere på håndballinja. Nå har imidlertid klubb og skole blitt enige om et tettere samarbeid.

Tenkt på det lenge

– Vi har tenkt på det lenge, men når blir det omsider formelt. Vi er to ulike håndballmiljø som nå ønsker å dra veksler på hverandre. Det gjør vi ved at vi stiller en elevplass til disposisjon for en LHK-spiller hvert skoleår, sier rektor Jan Kjetil Haugen ved Skogn folkehøgskole.

Levanger håndballklubb rykket ned fra eliteserien i vår, og er nå i gang med å spikre neste sesongs spillerstall. Da er det om å gjøre å kunne tilby potensielle spillere et tilbud utover det å spille håndball.

– Når jeg er ute på utdanningsmesser og møter unge spillere er det greit å kunne vise til et samarbeid med LHK. Det gjør a tvi kan tilby noe mer for dem som ønsker å prøve seg høyere i divisjonene enn 4. divisjon, noe som har vært en liten baug for oss tidligere, sier håndballærer Jørn Kristian Berg.Attraktivt

Unge talenter

LHK har gjennom flere år bidratt med timelærere på håndballinja på Skogn, som normalt pleier å ha rundt 20 spillere. Nivået spriker fra år til år, men med det nye samarbeidet i boks håper både klubb og skole at unge talenter skal prøve lykken i LHK samtidig som de tar et år på folkehøgskole.

– Det er såpass mange 19-åringer som er usikre på hva de skal gjøre videre i livet, så dette bør være et attraktivt tilbud for noen, mener Berg.

Velaug Brenne Leira, daglig leder i Levanger håndballklubb, er glad for at folkehøgskolen på Skogn også vil bidra til at klubben får hentet nye spillere før 1. divisjonssesongen til høsten.

Verdifulle studiepoeng

– Kombinasjonen mellom håndball og studier kommer alltids tidsnok, så dette er en unik mulighet for den som ønsker å satse på håndball, mener Leira.

Folkehøgskolen gir verdifulle studiepoeng for dem som går der.

– Vi er glad for at Skofo også vil bidra for at vi skal nå målet om å spille eliteserie igjen. Målet med samarbeidet er å tiltrekke seg flere talenter til LHK, sier Leira.