Storsjöcupen åpnet – av en nordmann

– Storsjöcupen er viktigere for forbrødringen enn mange politiske vedtak. I uke 27 er Östersund hovedstaden i Øst-Trøndelag.
Sport

Tirsdag kveld ble Storsjöcupen innviet. Det regnet og tordnet den siste timen, men da lagene marsjerte inn på stortorget i Östersund kom sola og bidro til en meget minneverdig åpningsseremoni.

Norsk DJ var trekkplaster

Det store trekkplastret var norske DJ Broiler, og for første gang ble det store arrangementet åpnet av en nordmann.

– Storsjøcupen er viktigere for forbrødringen enn mange politiske vedtak. I uke 27 er Östersund hovedstanden i Østtrøndelag, sa sjefredaktør Arve Løberg i Trønder-Avisa da han åpnet arrangementet.

Han sa videre at alle som kommer for å delta, eller å være publikum, alltid blir meget godt tatt vare på av en meget dyktig arrangørstab.

– Det er en stor ære og glede å få være en av de viktigste samarbeidspartnere for Storsjøcupen, og det var meget hyggelig å bli spurt om å foreta åpningen, sa Løberg.

Åpnet med utspark

Denne gangen ble det ikke klippet noen snor, men Løberg sparket en ball ut fra scenen. Rapportene sier at åpningssparket neppe går inn i fotballhistorien som noe stort spark.

7.500 spillere fra ti forskjellige nasjoner var tilstede under åpningen, som tok skikkelig av når den norske DJ-en kom på scenen. Enkelte av de som stor nærmest måtte løftes bort.