Nøling kostet Olsbu ny OL-medalje

Marte Olsbu ble for opptatt av vinden og skjøt på seg to kostbare strafferunder. Det ødela medaljemuligheten på skiskytterjaktstarten i OL mandag.

Marte Olsbu fikk trøbbel på standplass på OL-jaktstarten mandag.  Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

OL

Froland-jenta klarte ikke følge opp sølvmedaljen på sprinten, men måtte i stedet ta til takke med den kjedelige fjerdeplassen.

– Den er selvfølgelig veldig sur, særlig da jeg inn i strafferunden på siste skyting så at jeg hadde vært med i pallkampen med fullt hus. Men sånn er det. Det er tøft selskap, og sånn sett er fjerdeplass utrolig bra for min del, sa Olsbu til NTB.

Plaster på såret

Hun skjøt seg på seg henholdsvis én og to strafferunder på de to liggende skytingene. Akkurat som på lørdagens sprint blåste det friskt på standplass, men Olsbu nektet å skylde på det.

– Selve vinden var ikke så vanskelig. Det handlet om å ta den rette vurderingen og stå for den. I dag ble jeg litt nølende. Det blåste litt annerledes fra innskyting til første liggende, og helt annerledes til andre liggende igjen. Vinden tok litt mye fokus for meg i dag. Dermed fikk jeg ikke nok fokus på blinken. Det er bittert nå, sa 27-åringen.

I kampen om fjerdeplassen spurtslo hun svenske Hanna Öberg.

– Det var et lite plaster på såret å vinne den spurten, sa Olsbu, som i mål var slått med snaut halvannet minutt av gullvinner Laura Dahlmeier.

Hyller Dahlmeier

Den tyske skiskytterdronningen, som slet med sykdom i opptakten til årets sesong, tok sitt andre strake gull i Pyeongchang. Dermed er hun i full gang med å kopiere storeslemmen fra VM i Hochfilzen forrige sesong.

Da reiste hun hjem med fem gull og en sølvmedalje.

Marte Olsbu bøyde seg i støvet for den tyske 24-åringen.

– Hun har vist mange ganger før at hun er en fantastisk skiskytter som presterer når det gjelder. Det blir spennende å se hva hun kan få til utover i OL, sa hun.

Onsdag kan Dahlmeier fortsette gullfangsten på normaldistansen i Pyeongchang.


 
OL