Dette skjedde i OL i natt

Nordmann i OL-troppen arrestert, mer vind i alpinbakken og snowboardshow signert Shaun White er blant det du bør vite fra OL-natten onsdag.

Johannes Høsflot Klæbo (t.h.) og trener Tor Arne Hetland under pressemøte i forbindelse med skiathlon menn i Pyeongchang.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

OL

Natt til onsdag ble det kjent at en mann i den norske OL-troppen tirsdag ble arrestert av sørkoreansk politi for å ha gjort skadeverk. Mannen skal ifølge politiet ha vært svært beruset og påført skader på en sivilbil og en politibil.

Olympiatoppen har opplyst at manne

n er sendt hjem, og ifølge VG har mannen fått en bot på 22.000 kroner.

Jentenes slalåm tatt av vinden

Igjen skapte den sterke vinden i Pyeonchang trøbbel for alpinøvelsene i OL. Jentenes slalåmrenn ble utsatt et par ganger før rennledelsen besluttet å utsette konkurransen til fredag.

– Det var nok ingen sikkerhetsrisiko her i dag, men det kom noen vindkast, og da snakker vi skikkelig vindkast, øverst i traseen. Jeg synes juryen har gjort det strålende, sa Norges alpinsjef Claus Ryste til NTB i natt.

Shaun White-show i halfpipen

31 år gamle Shaun White fra USA leverte da det gjaldt som mest og sikret sitt tredje OL-gull i halfpipe i natt. Amerikaneren vant OL-gull i 2006 og 2010 før det ble 4.-plass i Sotsji-OL for fire år siden. I natt var veteranen tilbake med et smell og fikk hele 97,75 poeng på skalaen som går til 100.

19 år gamle Ayumu Hiranos fra Japan tok sølvet, mens australske Scotty James havnet på bronseplass.


Meråker videregående skole sto nærmest stille under tirsdagens OL-sprint

Svenskene reddet kakefesten i Meråker

Medaljekaken var kjøpt inn på forhånd, men Emil Iversen innfridde ikke bygdas forventninger. Heldigvis bidro Stina Nilsson til at det ble kakefeiring i Meråker.

Skuffet Emil Iversen tror lagsprinten ryker

– Jeg vil være skuffet resten av livet.

Morfar Klæbo: – Spesielt for hele familien

Johannes Høsflot Klæbo var knusende overlegen på OL-sprinten. – Det var nesten litt stygt gjort, smilte en stolt morfar og trener Kåre Høsflot.


Hemmelig stafettlag

Du får ikke vite Norges stafettlag før i siste liten, bekreftet landslagstrener Tor Arne Hetland til NTB i natt. Kvinnelaget vil ikke bli opplyst før litt utpå dagen fredag lokal tid. For mennenes del vil laget bli offentliggjort når påmeldingsfristen utløper to timer før lagledermøtet lørdag ettermiddag.

Damenes stafett går lørdag klokken 10.30 norsk tid, mens herrene går ut søndag morgen klokken 7.15.


 
OL