Bjørgen og Falla med OL-bronse på lagsprinten, USA tok gullet

Norge måtte nøye seg med bronse på lagsprinten i OL onsdag. Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla måtte gi tapt for det amerikanske laget.

Amerikanske Jessica Diggins spurtet inn til gull på kvinnenes lagsprint. Stina Nilsson og Sverige tok sølv, mens Maiken Caspersen Falla sikret Norge bronsemedaljen.   Foto: NTB scanpix

OL

Bjørgen kunne blitt tidenes vinterolympier med OL-gull onsdag, men de norske kvinnene måtte gi tapt for både USA og Sverige som tok sølvet.

Bronsen gjør likevel at Bjørgen, med sine 14 OL-medaljer, er tidenes mestvinnende vinterolympier. På tremila får hun sjansen til å bli tidenes vinterolympier ved å gå forbi skiskytter Ole Einar Bjørndalen.

Finaleheatet onsdag ble en kamp mellom Norge, USA, Sverige.

Satte fart

Bjørgen, som gikk førsteetappen, tok initiativet umiddelbart i finalen. Hun gikk først over den første bakketoppen og prøvde å riste av seg konkurrentene på den andre runden.

Sverige og USA var de eneste som ikke måtte gi luke på Bjørgens tredje runde, og Maiken Caspersen Falla fortsatte hardkjøret på sin etappe.

Til slutt var det tydelig at medaljene sto mellom USA, med Kikkan Randall og Jessica Diggins, Sverige med Charlotte Kalla og Stina Nilsson, samt Norge.

Gull til USA

Bjørgen fortsatte hardkjøret, men slet med å riste av seg henholdsvis Randall og Kalla. Dermed gikk Diggins, Nilsson og Falla samlet ut på den siste etappen. Falla prøvde å trykke til ordentlig i det harde partiet, men til slutt var det Diggins og Nilsson som kom inn på oppløpet først.

Der var Falla sjanseløs, mens Diggins spurtslo Nilsson om Gullet.
 
Relaterte saker:

Dette bør du få med deg i OL i dag

Onsdagen byr på store muligheter for norske medaljer i langrennssporet. Her er det du bør få med deg i Pyeongchang-OL i dag.

Iversen får ikke sin revansje på lagsprinten

Nå er det klart hvem som går sammen med Johannes Høsflot Klæbo på OL-lagsprinten.

OL