Gamst-show da SFK tapte seriefinalen

Se alle høydepunktene fra da Rosenborg-2 sikret opprykket foran Steinkjer.

Trønderball

Lørdagens oppgjør på SalMar-banen på Lerkendal i Trondheim var avgjørende for hvem som ville rykke opp fra 3. divisjon avdeling 10.

Steinkjer var avhengig av seier over Rosenborg-2 for å ta steget opp til 2. divisjon, og lagene startet relativt jevnt.

Trippel fra Gamst

Men en forrykende avslutning på første omgang fra hjemmelaget, gjorde at kampen var avgjort halvveis.

Morten Gamst Pedersen kontret inn 1-0 etter 33 minutter, John Hou Sæter doblet til 2-0 fra straffemerket like etter, før to nye scoringer fra Gamsten sørget for hele 4-0 til pause.

I andre omgang slapp vertene seg litt ned, og Steinkjer var det førende laget i store deler av omgangen. Ti minutter fikk gultrøyene et aldri så lite trøstemål da Petter Kristian Dahl satte inn 4-1. Sindre Sakshaug tok et glimrende hælspark til Dahl, før midtbanespilleren spilte vegg med Thomas Sletvold før han selv avsluttet sikkert bak Rosenborgs Alexander Lund Hansen.

Se høydepunktene i videovinduet

4-1-seieren gjør at Rosenborg-2 rykker opp til 2. divisjon. De har tre poeng ned til Kolstad før siste serierunde, men har 18 mål å gå på i målforskjell. Siste motstander er Åfjord, som for øvrig tapte hele 1-12 borte mot Verdal lørdag.

Kolstad møter Sverresborg i siste runde, mens Steinkjer har igjen Neset på Guldbergaunet.

Ser framover

SFK-trener Odd Einar Fossum var naturligvis skuffet etter tapet, men langt fra noen slagen mann:

- Vi skal fortsette å utvikle spillere og utvikle spillestilen, og vi kommer til å rykke opp før eller senere, sa Fossum.

Han var langt mer fornøyd med hvordan laget fremsto etter hvilen.

- Jeg syns vi gjør en bra andreomgang. Det er i grunnen litt imponerende, med tanke på utgangspunktet, og det mener jeg vitner om moral, sa SFK-treneren.

SFK-kaptein Rune Ertsås hadde mye å glede seg over, til tross for at opprykksmuligheten glapp. I morgentimene lørdag ble han nemlig far til en liten gutt.

- Det er stort å bli far. Så var vi ikke gode nok på banen i dag, men nå slipper vi i hvert fall RBK2 i avdelingen neste år, sa Ertsås etter kampen.

Her kan du se flere klipp fra kampen:

Relaterte saker: