Daniel Hagen følger i fotsporene til Even Barli

Ranheim satser på nok en nordtrønder.

Even Barli og Daniel Hagen er kolleger og konkurrenter på keeperplass i Ranheim. Her under torsdagens formiddagstrening på La Manga.  Foto: Ellen Marie Stølan

Trønderball

19-årige Daniel Hagen fra Åsen har de siste tre årene vært i Rosenborg-systemet. Nå prøver han lykken i naboklubben Ranheim.

Denne uka er keeperen med 1.-divisjonslaget til La Manga på treningsleir, og vil etter alt å dømme signere for Ranheim i løpet av kort tid.

Operert for prolaps

– Det blir spennende og morsomt med nye utfordringer. Førsteinntrykket har vært veldig godt. Ranheim har mange gode spillere og gode trenere, sier Hagen, som begynte å trene med Ranheim i starten av februar.

19-åringen, med fortid i Neset FK, er fortsatt i opptreningsfasen etter en operasjon for prolaps i august i fjor, men tar stadig steg på treningsfeltet.

– Det går bedre og bedre for hver dag. Jeg har spilt tre omganger nå i oppkjøringen. Før det spilte jeg ikke kamp på over et år, så det er godt endelig å være i gang igjen, sier Hagen.

Han er fornøyd med å lære av Even Barli. Ranheims førstekeeper var også innom RBK-systemet, før han tok turen til Ranheim før 2012-sesongen. Siden da har han vært en klippe bakerst hos de blåkledde.

– Even er en veldig god keeper, og jeg lærer mye av å trene med ham, sier Hagen.

God konkurranse

Even Barli er glad for at det er stor konkurranse på keeperplass.

– Vi pusher hverandre og legger lista på trening. Det er en utfordring for meg også, men det er veldig positivt med så god konkurranse om plassene. Da holder man seg skjerpet, sier 24-åringen.

Han er imponert over unggutten fra Åsen så langt.

– Han virker som en meget solid keeper, og en stødig, ydmyk og rolig type. En ordentlig nordtrønder, med andre ord, smiler Barli.

Sju nordtrøndere i stallen

Og nordtrøndere er det mange av i Ranheim. Hele sju spillere fra Nord-Trøndelag er med i A-troppen til 1.-divisjonslaget kommende sesong: Barli, Hagen, Are Tronseth, Karl Morten Eek, Kristian Rømo Skille, Kim Riksvold og Simen Raaen Sandmæl.

I tillegg er assistenttrener Nils Petter Austad (Verdal), keepertrener Egil Larsen (Levanger) og administrativ leder Ivar Arnljot Sandvik (Stjørdal) sentrale i 1.-divisjonslaget med den reindyrkede trønderske profilen.

– Det er en unik klubb og det er veldig givende med så mange trøndere. Og ekstra artig med nordtrøndere for en levangsbygg som meg, selvfølgelig, sier Egil Larsen.

Full av lovord om keeperduoen

Han har bare lovord å si om den nordtrønderske keeperduoen.

– Dette blir fjerde året jeg jobber med Even, og han har utviklet seg enormt i løpet av den tida. Nå er det Tippeliga-standard på alt, igangsettinger spesielt, Han er en stabil og seriøs keeper som er god på det meste, sier Larsen.

– Daniel er ny i Ranheim, men jeg kjenner ham via kretslag fra tidligere og har lenge sett potensial i ham. Nå er han nødt til å restarte litt, og det blir spennende å se på hans utvikling framover. Han er lik Even når det gjelder treningsarbeidet: Grundig, tålmodig og nøye. Det er et godt utgangspunkt foran det hardkjøret som venter. Hvis han gjør ting riktig, har han potensial til å bli en god 1.-divisjonskeeper, mener Egil Larsen.

– Det gjør det morsomt også for min del. Når jeg jobber så mye jeg gjør i tillegg til Ranheim-jobben, er det viktig at det er givende å holde på. Det er det til de grader med så motiverte og dyktige keepere, avslutter keepertreneren.

To kamper

Ranheim er på La Manga samtidig som Levanger, og skal som LFK spille to treningskamper i løpet av oppholdet.

Den første kampen er fredag mot Raufoss, før Strømmen venter mandag.

LFK møter Bryne fredag og Åsane mandag.


Ny hverdag for stopperbauta Nordberg

I fjor var Tom Erik Nordberg kaptein og fast i midtforsvaret til Levanger. I år må 30-åringen fra Vuku spille andrefiolin.