Heia Fotball-gutta går tretten mil for å se Steinkjer spille

Den populære fotballpodkasten tar fram joggeskoene for å sette breddefotballen i høysetet.

Tete Lidbom, Lars H. Andersen og Sven B. Sundet fra Heia Fotball på NRK P3.  Foto: Kim Erlandsen / NRK

Trønderball

Onsdag til lørdag neste uke skal trioen Tete Lidbom, Sven Bisgaard Sundet og Lars H. Andersen fra P3-programmet Heia Fotball gå fra Trondheim til Steinkjer for å løfte fram breddefotballen.

Gutta har mål om at 16. april skal bli en dag hvor breddefotballen stiller toppfotballen i skyggen.

– Sjela ligger i breddefotballen

– Hver gang Davy Wathne eller noen andre profilerte sportsjournalister taper et veddemål, skal de alltid gå til en eller annen arena. Da er det alltid en kamp i toppfotballen som er målet. Vi synes det er fryktelig synd. Det er jo i breddefotballen sjela virkelig sitter. Derfor ønsker vi å gjøre dette stuntet, sier Andersen, som er produsent for den populære fotballpodkasten som så dagens lys i februar 2014.

Første mål på den 130 kilometer lange veien er cupkampen mellom Stjørdals-Blink og Strindheim allerede første dag, onsdag 13. april. I løpet av de neste dagene skal de innom flere lokalfotballmiljø, blant annet Markabygda, før turfølget ender opp på Guldbergaunet lørdag. Da tar Steinkjer imot Nils Arne Eggens Orkla til andre serierunde i 3. divisjon avdeling 10.

– Tetes klubb er jo Strindheim, så det er en perfekt start på turen. Så blir det morsomt å besøke Markabygda, før vi avslutter i vakre Steinkjer, sier Andersen.

– Gå på kamp 16. april!

Gutta vier turen mange minutter i siste Heia Fotball-podkast. Der avslører de at det vil komme mini-podkaster hver dag fra turen. De oppfordrer videre klubber og fotballelskere til å bidra til å skape engasjement rundt breddefotballen.

– Uansett hvor du er, i hele Norge, så er det 16. april som gjelder. Gå på breddefotballkamp den dagen. Ta med deg en venn eller fem, sier programleder Sven Bisgaard Sundet.

– Alle dager er en god breddefotballdag, men spesielt denne helga er det viktig at alle er med og viser støtte til sitt lokale lag. Det er veldig enkelt å droppe Premier League-fotball én lørdag. Vi håper så mange som mulig bidrar til å gjøre dette til breddefotballens dag, legger Andersen til.

Han har vært i kontakt med mange fotballpersonligheter for å spre budskapet, blant dem den nyvalgte NFF-presidenten Terje Svendsen.

– Dette er jo en gyllen anledning for presidenten å få umiddelbar tillit hos folket. Han kan snu en sur reiseregning-vind til en varm, folkelig og positiv bris på grasrotas fotballeng, sier Andersen poetisk.

Tar med bobilen

Lars H. Andersen, som har fått navnet og karakteren «Nettsjef Lars» kommer fra Sørlia i Steinkjer, og er ansvarlig for breddefotballspalten i programmet, i tillegg til å være produsent.

– Det er jo selvfølgelig ekstra stas for meg å gå hjemover. Nå skal vi gå om Leksdal siste dagen, men det spørs om jeg må ta meg en tur over Figgaelva så jeg kommer meg i nærheten av Lø og Sørlia, sier Andersen.

Mens programlederne Sundet og Lidbom står for gåingen i redaksjonen, setter Nettsjef Lars seg bak rattet på bobilen som blir både hvilested og studio på turen.

– Jeg er både glad og lei meg for det. Glad for at jeg slipper å slite meg ut, men litt lei meg for at jeg ikke får muligheten til å presse meg selv. Men dette er en lavbudsjett-tur med tre personer, så da må jeg ta ansvar i bobilen, sier Andersen.

Etappene

Heia Fotball har satt opp følgende program for de fire dagene:

Onsdag 13/4: Lerkendal-Stjørdal, 36,5 km Første etappe går til Stjørdal, der vi skal se cup-oppgjøret mellom Stjørdals-Blink og Tetes klubb, Strindheim. Hurra, vi skal se 1. runde i cupen!

Torsdag 14/4: Stjørdal-Markabygda, Skogn, 35,8 km Her må vi ta i bruk fylkesveien for å styre unna den verste tungtrafikken. Det er ganske ubehagelig å gå langs E6 der, sa Vegvesenet.

Fredag 15/4: Markabygda – Leksdalsvatnet, Verdal. 36,9 km Her går det ned til E6 igjen for å hilse på noen biler. Vi svinger av på Verdal og går på "baksida" over Leksdalsvatnet mot Steinkjer.

Lørdag 16/4: Leksdalsvatnet-Guldbergaunet, Steinkjer, 23,9 km Sjarmøretappen. Når vi er framme, kroner vi turen med å se SFK-Orkla i 3.divisjon kl. 16.00.


Tor Brevik fikk huden full av Nils Arne Eggen da han valgte Vålerenga

Vi har tatt et dypdykk i #fotballarkivet og møtt Vålerenga-legenden Tor Brevik.

 
Relaterte saker:

Går siste biten på Voltaren

Torsdag kveld spilles det for første gang kamp i Allsvenskan på Jämtkraft Arena i Östersund. På tribunen sitter Steinkjermannen Haldor Solberg (62), etter å ha gått 23 mil for å se sønnen Dennis spille.

Slik påvirkes ditt lag av det nye seriesystemet

Endringer hele veien fra Obosligaen til 6. divisjon etter omleggingen av norsk fotball.

Slik blir Trønder-Avisas fotballsatsing i 2016

Mange direktesendte kamper og #trønderball i ny drakt.