Verdal ga gutta fra byen juling

Frau-lukta var påfallende skarp på Verdal stadion lørdag. Da passet det relativt godt at Verdals fotballgutter serverte gjestene fra Tillerbyen alt annet enn møkkafotball.

Rune Johnsen scoret Verdals 2-0-mål  Foto: Petter Berg Macedo

Trønderball

Verdal gikk på en solid smell mot Ranheim-2 i forrige serierunde, og ville gjerne vise seierleder Tillerbyen at tapet mot Ranheim bare var et arbeidsuhell.

Og kampen startet på best mulig vis for vertene. Allerede etter sju minutter jublet både russen og publikum forøvrig da Rune Johansen plasserte et lekkert innlegg fra Joakim Auran  trygt i nota bak Tillerbyens målvakt Mathias Hals.

Har studert finta til Hasse

Etter målet tok Tillerbyen over initiativet i kampen, men Verdal – godt anført av kaptein Hans Kristian ”Hasse” Nordvoll – forsvarte seg etter alle kunstens regler og var svært effektive når sjansen bød seg.

Like før halvtimen var spilt vant kaptein Nordvoll ballen på egen banehalvdel, spilte direkte opp mot lynkjappe Rune Johnsen som nok en gang parkerte hele Tillerbyen-forsvaret,  dro av en mann og curlet ballen velplassert inn lengste hjørne. Dagens prestasjon!

– Jeg har studert målfinta til Hasse, og kunne ikke være noe dårligere, sier Johansen om det herlige målet som på mange måter avgjorde kampen.

– Jeg var nesten litt deprimert etter en elendig kamp mot Ranheim forrige helg. Derfor var et ekstra digg å putte to mål og bli matchvinner i dag, sa en fornøyd Johnsen etter kampen.

Har gjort leksa

Tomålscoreren skryter av hele laget, og peker på at alle har gjort leksa siden forrige kamp.

– Vi var enige om hvordan vi skulle spille på forhånd. Dermed fant vi de nødvendige rommene for å komme oss gjennom Tillerbyens kompakte, men enkle, forsvar.

Verdal  presset mer på etter Johnsens andre scoring,  og spilte seg frem til flere fine målsjanser, men lykkes ikke med å få flere mål. Dermed ledet Verdal 2-0 da lagene gikk til pause etter halvspilt kamp.  

Fornøyd trener

Verdal-trener Jann Rindsem gjorde ingen bytter i pausen, og hadde ingen planer om å slippe Tillerbyen mer med i kampen. To-målscorer Johnsen ble byttet ut etter 15 minutter  i andre omgang til fordel for duellstyrke Sverre Andre Valstad. 

– Vi tar tak i kampen fra start av, og setter et høyt defensivt press. Vi visste vi kom til å få mye rom på sidene, og stemte på en prikk.

Likevel fant treneren noe å sette fingeren på i siste del av andre omgang.

– Vi ramler litt sammen de siste 20. Det skal ikke skje, men det er nesten så vi kollektiv bare er interessert i å skre seiere. Akkurat de minuttene må vi evaluere godt. Vi lager det unødvendig spennende når de får reduseringen, men de hadde egentlig ikke så mange sjanser.

Henger med i toppen

Rindsems oppskrift fungerte dermed nesten utmerket. Ingen av lagene spilte seg til store sjanser i andre omgang, og Verdal vant duellene på midtbanen og holdt Tillerbyen unna poengfatet.

 – Det var rett og slett deilig å slå tilbake etter forrige helg. Nå er vi der vi skal være på tabellen, og det blir godt å ta helg, avslutter Rindsem,

Lørdagens seier betyr at Verdal henger med i toppen av 3. divisjon avdeling 10 med like mange poeng som serieleder KIL/Hemne som har en kamp mindre spilt.


Namsos og Rørvik tapte

I Trondheim gikk Namsos på sesongens første tap. De startet sesongen meget bra, men fikk det tøft mot NTNUI. Namsos lå under 1-0 til pause, men etter sidebytte utlignet Tommy Skorstad tiil 1-1. Men to minutter senere scoret NTNUI, noe som førte til at NTNUI vant 2-1.

Også Rørvik spilte i Trondheim i dag. Der gikk de på sitt fjerde tap for sesonge, da de tapte 4-2 mot Buvik. Andreas Skeie og Tord Joten scorer Rørviks mål