Rosenborg tok en historisk dobbel etter kalasseier i cupfinalen

Pål André Helland ble den store helten da RBK feide over Kongsvinger og tok «the double» for andre år på rad.

Pål André Helland med sitt tredje for dagen! Feirer med Fredrik Midtsjø (21) og resten av gutta.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Trønderball

Rosenborg kjørte over 1.-divisjonslaget Kongsvinger og vant hele 4-0 i cupfinalen på Ullevaal søndag.

Pål André Helland ble den store helten med tre scoringer og en målgivende pasning.


Se hvordan Helland og Rosenborg knuste Kongsvinger på Ullevaal

Høydepunktene fra cupfinalen hvor Pål André Helland ble den store helten.

 

Drøm i oppfyllelse

Cupgullet gjør at trønderne har vunnet «the double» – serien og cupen – for andre år på rad. Det har ingen norske herrelag gjort tidligere.

Dermed har en drøm gått i oppfyllelse for nordtrønderne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø, som har vært to av de viktigste brikkene i det suksessfulle Rosenborg-laget.

I søndagens finale på Ullevaal var det imidlertid en annen trønder som var mest framtredende. Pål André Helland åpnet ballet med en nydelig frisparkscoring alllerede etter 11 minutter, etter at Midtsjø ble felt like utenfor 16-meteren. Det faktum at Kongsvinger-keeper Otto Fredrikson var totalt feilplassert betydde lite for målscoreren.

Rosenborg hadde full kontroll, men lyktes ikke å score flere i første omgang.

Helland i hovedrollen

I løpet av et kvarter i andre omgang skulle det imidlertid løsne. Tore Reginiussen knallet inn 2-0 med hodet etter en glimrende corner fra nevnte Helland etter 50 minutter. 13 minutter senere var 26-åringen fra Kyrksæterøra på farten igjen, dro seg inn i banen og sendte ballen inn i nærmeste hjørne. Kun minuttet etter dro han seg inn igjen og banket inn sitt tredje, denne gang i lengste. Midtsjø var tilrettelegger.

Kongsvinger prøvde å spille sitt eget spill, og skapte et par gode muligheter, men Rosenborg lyktes gang etter gang med å straffe det ambisiøse 1.-divisjonslaget som spilte vel naivt til å få med seg et resultat fra denne cupfinalen.


 
Relaterte saker:

Se hvordan Helland og Rosenborg knuste Kongsvinger på Ullevaal

Høydepunktene fra cupfinalen hvor Pål André Helland ble den store helten.

PORTRETT:

Fokuserte Fredrik

Les portrettintervjuet med Fredrik Midtsjø, som kan bli historisk på Ullevaal i helga.