LFKs fantastiske form fortsetter

Levanger slo Åsane 3-0 på Moan og står nå med 13 poeng på de siste fem kampene.

Robert Stene i duell med Åsane-keeper Eirik Østgaard.  Foto: Jonas A. Holberg

Trønderball

LFK har virkelig funnet tilbake formen i 1. divisjon.

Søndag kveld ble Åsane slått 3-0 i en meget overbevisende seier hjemme på Moan. Dermed har laget fire seiere og én uavgjort på de fem siste seriekampene og befinner seg på femteplass etter elleve serierunder.

Fortjent ledelse til pause

Levanger var det førende laget i stort sett hele første omgang, og gikk til pause med en fortjent tomålsledelse.

Den første sjansen gikk imidlertid til gjestene. LFK sov på et innkast etter halvspilt første omgang, og Geir André Herrem fikk komme alene med Julian Faye Lund. Angriperen klarte ikke å overliste den unge keeperen i vertenes mål.

Fem minutter senere kom kampens første mål. Marcus Astvald slo en god corner som traff Tom Erik Nordberg inne i feltet. Vukubyggen headet mot mål, men ble hindret på streken. Der dukket - selvfølgelig - målsniken Robert Stene opp og pirket inn 1-0.

I løpet av de to neste minuttene skapte LFK ytterligere to gode sjanser: Innlegget fra Marcus Astvald traff en Åsane-fot, og holdt på å gå rett i krysset. På den påfølgende corneren mottok formspiller Adria Mateo Lopez ballen i returrommet. Spanjolen dunket til, men ballen gikk rett i tverrligger og ut.

Like etter kom nummer to. Erik Tønne og Marcus Astvald tok det som så ut som en innøvd frisparkvariant ute til høyre. Sistnevnte slo til slutt innlegget, traff Tom Erik Nordberg, som stupheadet ballen i krysset.

Nydelig scoring ble spikeren i kista

Åsane var bedre med fra start i andre omgang, og vartet blant annet opp med en god dobbeltsjanse etter seks minutter av omgangen. Espen Hammer Berger og Julian Faye Lund ryddet opp for hjemmelaget.

Deretter tok Levanger over igjen.

Like før timen spilt økte Jo Sondre Aas til 3-0 etter en nydelig kontring. Robert Stene satte fart og spilte Astvald ute til høyre. Svensken dro seg ned på linja og slo 45 grader ut til Aas som kontrollert satte ballen opp i krysset med bredsida.

Etter scoringen ble tempoet dratt voldsomt ned, ikke unaturlig all den tid Levanger spiller sin tredje kamp på en uke, og hjemmelaget dro i land en meget god, fortjent og overbevisende 3-0-seier.

Kommende lørdag er Kongsvinger motstander for Levanger, som nå for alvor er med i kampen om kvalikplassene i 1. divisjon.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE


PS: Mats Lillebo fikk tillit fra start og scoret kampens første mål da Ranheim slo Bodø/Glimt 2-1 hjemme i 1. divisjon søndag. Det var stjørdalingens første mål i 1. divisjon etter overgangen fra Blink i vinter.