Bye scoret hattrick på ti minutter da Kristiansund vant

Bendik Bye fra Byafossen ble med sine tre scoringer den store helten for Kristiansund i 3-2-seieren over Strømsgodset i Eliteserien i fotball.

Bendik Bye leverte tre mål på ti minutter mot Strømsgodset.   Foto: NTB Scanpix

Trønderball

Det er ikke bare i fotball-VM det spilles underholdende fotballkamper. På Marienlyst stadion mandag kveld fikk de fremmøtte servert både målbonanza, perlescoringer, masseansamling, praktredninger og en keepertabbe.

Da dommer Ola Hobber Nilsen blåste av etter 90 høyinteressante minutter, var det til slutt Kristiansund som kunne juble etter tre scoringer fra Bendik Bye.

– Det er ikke hver dag jeg scorer hattrick. Det var utrolig godt å score mål, men det var en utrolig god lagprestasjon i første omgang. Ved den andre scoringen fikk jeg ballen av Godsets keeper, og det ble åpent mål. Da var det bare å treffe, sa Bye til MAX etter kampslutt.

For Godset noterte Tokmac Nguen og Eirik Ulland Andersen seg for hver sitt mål, men en glimrende Sean McDermott i KBK-buret sikret at tre poeng ble med hjem til Kristiansund.

Målbonanza

Allerede etter fem minutter sørget Nguen for hjemmejubel og 1-0 da han skar innover i gjestenes boks og plasserte ballen lavt bak McDermott.

Etter åpningsscoringen fikk Marienlyst-publikummet servert Hawaii-fotball og sjansebonanza i begge ender. Bendik Bye fikk nok av sløseriet og startet heller et målbonanza da han curlet ballen utakbart for Espen Bugge Pettersen oppe i lengste hjørne.

Bugge Pettersen har levert en rekke tabber denne sesongen, og mandag føyet en ny seg inn i rekken. Helt upresset hadde keeperen all verdens tid til å finne en medspiller, men presterte å sende ballen rett i beina på Bye. Spissen var ikke vond å be og curlet ballen elegant på direkten i det tomme buret.

Bye hadde ikke fått nok. Halvtimen var spilt da 28-åringen lobbet inn KBKs 3-1-scoring og noterte seg for et vaskeekte hattrick på kun ti minutter.

Drømmescoring

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var mildt sagt misfornøyd med mannskapets prestasjon i første omgang. Etter 56 minutter fikk han noe å glede seg over da Eirik Ulland Andersen slo til med en praktscoring fra 25 meter. McDermott hørte kun nettsusen da ballen curlet seg opp i krysset.

Dommer Hobber Nilsen fikk litt å henge fingrene i da lagene begynte å knuffe voldsomt på hverandre etter Nguen endte i reklameskiltene etter en løpsduell med Aliou Coly. Coly smådyttet Ulland Andersen over ende, men Nordstrand-dommeren løste situasjonen greit ved å gi gult til Coly samt Sean McDermott og Bassel Jradi, som bråkte mest. Amidou Diop og Lars-Christopher Vilsvik burde muligens også fått det gule, men Hobber Nilsen lot det ligge.

Mot slutten stormet Strømsgodset i angrep for et nytt poeng, men McDermott leverte praktredninger på løpende bånd, mens forsvarsrekka sparket bort resten.

Dermed kunne Kristiansund juble for tre nye poeng og ta sommerferie på 8.-plass. Strømsgodset ligger på 11.-plass etter halvspilt sesong.

PS. Bent Sørmo spilte 64 minutter, mens Benjamin Stokke satt hele kampen på benken.