Vilhjalmsson tilbake på RBK-benken

Islendingen Matthías Vilhjálmsson kan bli jokeren for Rosenborg i mesterligamøtet mot islandske Valur. Han er tilbake og starter på benken i onsdagens oppgjør.

  Foto: NTB scanpix

Trønderball

En korsbåndsskade har gjort at Matthías Vilhjálmsson ikke har vært på banen for Rosenborg siden september i fjor, men den siste perioden har 31-åringen hatt stadig økende belastning på treningsfeltet og vist tegn på at comebacket nærmet seg.

– Bildet jeg har i hodet mitt er at jeg skal kunne komme inn i en kamp i Europa-kvaliken i sommer og avgjøre, sa Vilhjalmsson til rbk.no i januar, etter første treningsøkt på gress siden kneskaden oppsto.


Ingebrigtsen tror på seier og avansement

Valur tar med seg et godt utgangspunkt når de skal gjeste Lerkendal, men Kåre Ingebrigtsen er klokkeklar på at i egen lekegrind er det de som skal bestemme.

 

– Jeg tror ikke vi skal håpe på mer enn ti minutters spilletid for Matti, men det er som et ledd av opptreningen at han tar plass i en kamptropp igjen. Hvis alt går etter planen og det ikke kommer noen tilbakefall, vil han kunne spille for andrelaget i slutten av denne måneden, før han kan være aktuell for laget i løpet av august. Det er viktig å matche ham forsiktig, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg har 0–1 å hente inn i kveldens returkamp på Lerkendal.