Edvard Sandvik Tagseth med på lista over verdens største talenter

Norske Joshua Kitolano og Edvard Sandvik Tagseth har fått plass på den britiske storavisen The Guardians liste over verdens største fotballtalenter.

Edvard Sandvik Tagseth, her hjemme på Frosta under opptrening i vår, er med på liste over verdens største fotballtalenter.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Trønderball

Den velrenommerte avisen har utarbeidet sin årlige liste over verdens 60 mest talentfulle spillere.

Denne gangen omhandler den spillere født i 2001. Listen har to norske innslag.

I godt selskap: Edvard Sandvik Tagseth blir listet opp sammen med flere av verdens største fotballtalenter. 

 

Sammenlignet med Milner

Edvard Sandvik Tagseth (17, fra Frosta) tilhører Liverpools U18-mannskap, der han inntil nylig har vært trent av Anfield-legenden Steven Gerrard. Midtbanespilleren signerte for Liverpool allerede i 2014, men sluttet seg til storklubben først i fjor.

Gerrard har sammenlignet den talentfulle nordmannen med James Milner.

– Tagseth idoliserte Steven Gerrard i oppveksten og har fått trøye nummer åtte i Liverpool. Han foretrekker å spille defensivt på midtbanen, der han beskytter forsvarsleddet og presser når han kan. Han er en spiller med stor grad av energi, med stort repertoar i pasningsspillet og som er trygg med ballen, skriver The Guardian.


SE VIDEOINTERVJU:

Edvard Sandvik Tagseth om det første året i Liverpool-trøya

Snakker om skaden, Steven Gerrard og møtet med Mohamed Salah.

 

Nå er Tagseth endelig tilbake i trening

– Jeg er 100 prosent skadefri nå, sier Frostas Liverpool-talent.


– Artig

Til Trønder-Avisa sier Tagseth følgende om å bli viet plass i det celebre selskapet:

– Det er selvfølgelig veldig artig, men det er ikke noe jeg kommer til å tenke veldig mye på, sier den ydmyke nordtrønderen.

Odd-spiller på lista

Odd-spiller Joshua Kitolano har vært solid i Eliteserien den siste tiden og signerte nylig en ny kontrakt med skiensklubben. Den nye avtalen strekker seg fram til 2021.

– John Kitolano, som er ett år eldre enn (broren) Joshua, forlot Odd til fordel for Wolves sist sommer, men Joshua er uten tvil mest talentfull. Mens broren John er back, er Joshua en teknisk begavet midtbanespiller som er på vei mot stjernene i Eliteserien, lyder attesten fra The Guardians eksperter.

Store navn

Storavisen plukker hvert år ut én spesiell årgang og utarbeider listen over de 60 mest talentfulle spillerne. Martin Ødegaard er blant de norske spillerne som tidligere har fått omtale av storavisen.

Ved siden av Kitolano og Tagseth inneholder årets liste også blant andre Khéphren Thuram-Ulien. Monaco-spilleren er sønn av den tidligere franske stjernen Lilian Thuram. I tillegg er Myron Boadu med. Han har denne sesongen fått sitt gjennombrudd for nederlandske AZ, hvor blant andre Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spiller. Tagseth lagkamerat Yasser Larouci er også med på lista.

– Det er artig at Yasser er med, og selvfølgelig Josh (Kitolano), sier Tagseth.


Edvard Sandvik Tagseth med i troppen som skal ta Norge til U19-EM

Pål Arne «Paco» Johansen har tatt ut Norges tropp til den kommende EM-kvaliken.