Slik blir Verdals nye jenteprosjekt

Verdal IL setter i gang et jenteprosjekt for å løfte og synliggjøre jentene enda bedre og tydeligere.

Rykket opp: Verdal Kvinner rykket opp til 2. divisjon i høst. I 2019 skal Verdal IL satse enda mer på jentene. Her jubler Ingrid Borgen for scoring tidligere denne sesongen.  Foto: Emil Ringstad

Trønderball

Verdal: Likestilling har lenge vært et tema i Verdalsfotballen, der damespillerne vil ha de samme avtalene som herrespillerne.

Styret i Verdal IL har over lengre tid jobbet med saken, og dokumenter som Trønder-Avisa har fått tilsendt, viser at damene nå kommer likt på nivået til herrenes avtaler når det gjelder kontrakter, sko og utstyrspakken. I dette ligger det at alle spillere på førstelaget får en kontrakt, og den blir lik klubbens kontrakter for senior herrer. Alle spillerne med kontrakt vil få fri treningsavgift, men forplikter seg til dugnader og festarrangementer i likhet som senior herrer.