Haugesund: – Vi er ikke enige med Rosenborg!

Torsdag ettermiddag bekreftet Rosenborg at Eirik Horneland tar over trenerjobben i klubben. – Vi er ikke enige med Rosenborg, melder Haugesund.

Haugesund-trener Eirik Horneland  Foto: NTB Scanpix

Trønderball

Det var TV 2 som først omtalte saken. Kanalen skriver at FK Haugesund avviser at de har kommet til enighet med Rosenborg om en overgang for trenerduoen Horneland og Karl Oskar Emberland.

Samtidig mener Haugesund at RBK har opptrådt «særdeles uprofesjonelt».

– I går ettermiddag/kveld fikk vi en henvendelse fra Rosenborg med et ønske om et møte i dag morges, hvor det ble gjennomført. Utover dagen har det vært konkrete forhandlinger mellom partene. Vi opplever at vår siste henvendelse til Rosenborg ikke ble besvart, men at de istedenfor gikk ut og presenterte sine nye trenere, våre kontraktsbundne trenere, sier FKHs styreleder Leiv Helge Kaldheim til TV 2.


RBK bekrefter trenerduo

Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland tar over Rosenborg på permanent basis.

 

– God løsning

Han avkrefter at Haugesund har kommet til enighet med RBK om å la trenerne gå. Videre opplyser han at Rosenborg ikke har svart på deres siste epost.

RBKs styreleder Ivar Koteng mener derimot at henvendelsen er besvart, og at klubben jobber for å bli enige om å få de to trenerne på treningsfeltet tidligere enn 1. februar.

Det var tidligere torsdag at Rosenborg opplyste på sitt nettsted at Horneland og assistenten Emberland var ansatt i trønderklubben.

– En veldig god løsning for Rosenborg, sa styreleder Koteng til Adresseavisen om ansettelsen.

Viser til oppsigelsestid

Noen timer senere bekreftet også han at klubbene ikke har kommet til enighet om de to trenerne.

– Vi trenger ikke å bli enige med Haugesund. Da kan de bli i Haugesund ut oppsigelsestiden og begynne hos oss 1. februar, sa Koteng.

Haugesund hevder på sin side at det ikke er noen klausuler i Hornelands kontrakt som gjør at RBK kan hente ham. De hevder at det er en uoppsigelig kontrakt som ikke gjør det mulig for Horneland å bli verken Rosenborg-trener eller trener for noen andre enn FK Haugesund, med mindre han blir frikjøpt fra kontrakten. Det har ikke Rosenborg gjort, ifølge Haugesunds styreleder Leiv Helge Kaldheim.

(©NTB)