Frekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling for RBK

Rosenborg slet stort i den første omgangen mot Odd, men løftet seg de siste 45 minuttene. Even Hovland sørget for at det ble 1-1 med en lekker scoring.

Det endte 1-1 mellom Odd og Rosenborg i eliteserien lørdag. Even Hovland scoret RBKs mål.   Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Trønderball

1-1 gjør at Rosenborg nå ligger åtte poeng bak serieleder Bodø/Glimt og fem bak Odd med 12 kamper igjen. Uten Samuel Adegbenro, Anders Konradsen, Marius Lundemo, Tore Reginiussen og Alexander Søderlund fra start, som hviles inn mot onsdagens viktige mesterligakvalifisering mot Dinamo Zagreb, spilte Rosenborg en meget svak omgang og en god omgang mot Odd.

Først sendte Birk Risa hjemmelaget opp i føringen da ballen traff ryggen hans og endte i mål. Etter drøye timen utlignet Even Hovland med en frekk hælflikk.

Poengdelingen gjør at Rosenborg ikke har vunnet i Skien i serien siden 2015. I 2016 vant Odd 1-0, i 2017 1-0, og i 2018 ble det 1-1.

Ny tillit for unggutta

Både Emil Konradsen Ceide og Erik Botheim hadde fått fornyet tillit i serien etter deres oppvisning mot Tromsø forrige helg. I tillegg var Gustav Valsvik, Gjermund Åsen og Anders Trondsen inne etter å ha startet på benken mot Maribor tirsdag.

Torgeir Børven hadde en enorm mulighet allerede etter ni minutter, men André Hansen vartet opp med en mesterlig redning fra kloss hold.

På den påfølgende corneren raget Birk Risa høyest og satte inn 1-0 med ryggen mot mål. Det var hans første mål i Eliteserien denne sesongen.

Utover i omgangen kjørte Rosenborg oppgjøret, men klarte ikke skape all verdens. Sondre Rossbach i Odd-buret hadde god kontroll på det som kom.


 

Edvard Sandvik Tagseth fra Frosta er klar for Rosenborg. 18-åringen ble presentert foran 18.000 tilskuere på Lerkendal tirsdag kveld.

Slik vurderer Tagseth veien inn på RBKs midtbane

Det er få posisjoner i Rosenborg som er bedre besatt enn midtbanen. Edvard Sandvik Tagseth er likevel krystallklar på at det er der han vil spille.


Sliten Jensen tatt av

I pausen ble en sliten Mike Jensen tatt av. Eirik Horneland begrunnet det med at det er et tøft kampprogram i tiden som kommer.

Et drøyt kvarter ut i den andre omgangen utlignet Even Hovland. Vegar Eggen Hedenstad slo et smart frispark og fant Hovland, som hælflikket inn 1-1.

Like etter scoringen ble Botheim tatt av til fordel for Alexander Søderlund. Unggutten som var høyt og lavt mot Tromsø fikk ikke til noen ting mot Odd.

Det endte med poengdeling i Skien, uten at noen av lagene klarte å skape noe særlig trykk på tampen. Rosenborg kjørte den andre omgangen, men fikk ikke hull på byllen. Nå rettes alles øyne inn mot onsdagens første kamp mot Dinamo Zagreb i Kroatia.