Eksklusivt i #trønderball:

Edvard Sandvik Tagseth (14) er klar for Liverpool

Det ettertraktede stortalentet fra Frosta kunne velge og vrake i storklubber. Han valgte favorittlaget.

Edvard Sandvik Tagseth har bestemt seg. Nå signerer han for Liverpool. Her på Neset-trening på Tautra like før sommerens Norway Cup. 

Trønderball

14-åringen har vært brennhet det siste året, og har vært i søkelyset til flere av de aller største klubbene i Europa.

Den siste tida har det i realiteten stått mellom byrivalene Everton og Liverpool, men nå har altså valget falt på sistnevnte.

Nyheten ble kjent i Trønder-Avisas #trønderball-sending torsdag. Se hele programmet i videovinduet.

ENGLISH VERSION HERE

– Noe jeg har drømt om

Tagseth har blitt enig med de røde om en såkalt prekontrakt. Selve signeringen vil bli gjennomført i løpet av kort tid. En representant fra Liverpool-akademiet reiser til Frosta i nær framtid for å få signaturen fra gutten og foreldrene.

– Det føles godt endelig å bli ferdig med det og bestemme seg for en klubb, sier Edvard Sandvik Tagseth til Trønder-Avisa.

– Hvorfor ble det Liverpool?

– Jeg følte det var beste klubben for meg. Jeg likte meg best der, sier Tagseth, som har besøkt flere store engelske klubber de siste åtte månedene.

Han innrømmer at det er spesielt å signere for yndlingsklubben.

– Det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Det er spesielt å få oppleve det, sier 14-åringen.

Se Trønder-Avisas unike dokumentar om unggutten

Kontrakt til 2019

Når han signerer prekontrakten har han bundet seg til Liverpool, men frostingen er offisielt klar for klubben først den dagen han fyller 16 år, i januar 2017. Da vil han også flytte til Liverpool. Fram til da vil han fortsatt bo på Frosta og spille for Neset.

Ut 2015 er planen å reise over til Liverpool-akademiet ei uke hver måned, før mengden økes i 2016.

Liverpool kan ikke skrive proffkontrakt med Tagseth før han har fylt 17 år.

Selve avtalen binder det lovende midtbanetalentet til Liverpool til mai 2019.

Edvard Sandvik Tagseth er klar på at han drømmer om å spille for A-laget til Liverpool en gang i framtida, men poengterer at han tenker mest på sin egen utvikling i de kommende årene.

– Jeg skal bare gjøre mitt beste i årene som kommer, så får vi se, sier den ydmyke frostingen.

Massiv interesse

Det var flere klubber enn Liverpool som var interessert i stortalentet fra Nord-Trøndelag.

I midten av januar i år var han på sitt første utenlandsopphold, da han sjekket forholdene i akademiet til Everton. Der imponerte han både på trening og i en akademiturnering for blåtrøyene. Blant annet scoret han Evertons mål i 1-1-kampen mot Manchester United.

Det førte til interesse også fra storklubben i Manchester. I vinterferien reiste Tagseth på nytt opphold hos Everton, men takket også ja til tilbudet fra Manchester United om et femdagers opphold hos dem like etter.

Etter ferien satt gutten og familien igjen med inntrykk av at Everton var genuint interessert, men var skuffet over opplegget hos United.

Manchester City frampå

I midten av mars ble det ny tur til Manchester, denne gangen til den lyseblå delen av byen.

Interessen fra Manchester City var mer overraskende enn interessen fra naboklubben. Citys representant i Skandinavia tok kontakt med Neset-formann Stein Aursand i etterkant av det første Everton-oppholdet for å forhøre seg om muligheten for en visitt. I etterkant har det kommet fram at den styrtrike klubben har sett 2001-modellen ved tre anledninger i 2014 – to ganger i Norge og én gang i Sverige.

Det seks dager lange oppholdet var positivt, men fortsatt var Everton i førersetet.

Liverpool sent inne i bildet

Så kom Evertons byrival Liverpool på banen. I slutten av mai dro Edvard Sandvik Tagseth for å prøvespille for akademiet til den tradisjonsrike klubben, som attpåtil er guttens favorittlag. Men i stedet for å prøve seg på treningsfeltet, ble han med klubbens guttelag til en turnering i Bulgaria, hvor midtbanespilleren nok en gang imponerte.

Liverpool var overbevist om at de ønsket spilleren fra Frosta, og inviterte ham på nok et opphold i sommerferien.

I midten av juli var en representant fra Liverpool-akademiet på plass på Frosta for å overbevise unggutten om å bli en del av røde klubben.

Flere andre store klubber, blant andre Ajax i Nederland, har kommet med tilbud om opphold i sommer, men nå har altså gutten og familien bestemt seg for at Liverpool er den beste klubben.

Familien uttaler til Trønder-Avisa at de er fornøyd med avtalen med Liverpool, og at det viktigste er at sønnen drar til en klubb hvor han føler trygghet og at han har gode utviklingsmuligheter der han drar.

Følg Trønderball på Twitter
Lik Trønderball på Facebook

Relaterte saker:

ENGLISH VERSION:

Edvard Sandvik Tagseth (14) set to sign for Liverpool

The Norwegian wonderkid chose his favorite club.

Unik dokumentar:

Slik ble han god nok for Liverpool

Se hele historien om Edvard Sandvik Tagseth i Trønder-Avisas eksklusive dokumentar.

Riseth: – Perfekt løsning for «Eddi»

Rådgiver og sambygding Vidar Riseth er glad for det fornuftige valget til Liverpool-klare Edvard Sandvik Tagseth.