Har spilt én kamp på to og et halvt år – nå er han klar for eliteserien

Når Gary Hogan gjør comeback, gjør han det like godt for en toppklubb.

Den irske keeperen, som i Trøndelag er mest kjent for storspill for Steinkjer i 2. divisjon for noen år tilbake, signerte onsdag en avtale som binder ham til eliteserieklubben Sandefjord ut året.  Foto: Marius Langfjord

Trønderball

Den irske keeperen, som i Trøndelag er mest kjent for storspill for Steinkjer i 2. divisjon for noen år tilbake, signerte onsdag en avtale som binder ham til eliteserieklubben Sandefjord ut året.

Klubben, som trenes av Lars Bohinen, ligger nederst i eliteserien, og har skadeutfordringer på keeperplass.

Kunne ikke si nei

Derfor er 32-åringen hentet inn for å sikre at klubben har flere keepere å velge mellom ut sesongen. Iren skal sette seg ned sammen med klubben i løpet av høsten for å vurdere om samarbeidet skal fortsette også etter inneværende sesong.

– Det var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Det blir flott å være i dette miljøet i noen måneder og kjenne på nivået i Tippeligaen. Banen er fantastisk, stadion er flott og det ser ut til å være ei herlig spillergruppe, sier Hogan, som er på benken allerede i kveld, når Sandefjord møter Stabæk i kvartfinale i cupen.

SE OGSÅ: Ukas #trønderball-sending

Skulle flytte «hjem»

Interessen fra Sandefjord kom som en overraskelse på sisteskansen, som knapt har spilt seriefotball de siste sesongene. Faktisk har Hogan, som har fokusert mest på trenergjerninger i Oslo, kun stått én kamp på to og et halvt år. Det var for halvannen uke siden, da han debuterte med rent bur og 2-0-seier for Ullern mot Mjølner i 2. divisjon. Det var i all hovedsak for å hjelpe Ullern i og med at klubben mistet sparbyggen Ola Hermann Opheim i sommer.

– Alt som har skjedd er egentlig veldig spesielt. I sommer var planen å flytte hjemover (Trøndelag, ikke Irland, journ. anm.), men nå må jeg utsette det, smiler Hogan.

Planen var etter det Trønder-Avisa kjenner til å flytte til Nord-Trøndelag for å kombinere keeperspill med å være keepertrener. Det er fortsatt høyaktuelt, men altså tidligst først etter høsten med Sandefjord.

Både Levanger og Steinkjer kan være aktuelle klubber den dagen han reiser nordover.

Bereist

Hogan kom til Steinkjer i forkant av 2008-sesongen, før han gikk til Skeid i 2009. Fra 2010 til 2012 var han tilbake på Guldbergaunet, med et lite utlån til Alta på slutten av 2010-sesongen. I 2012 gikk turen videre til HamKam, før han reiste til Tallinna Kalev i Estland.

I sommer sto han altså en kamp for Ullern, før han skrev under for Sandefjord onsdag.