Steinkjer-elever må til Follafoss for å lære seg å svømme

BASSENG: Folla skole ligger i Follafoss i Steinkjer kommune og har i alt 54 elever. Nå skal skoleelever fra hele kommunen komme til bygda for å lære seg å svømme.

BASSENG: Folla skole ligger i Follafoss i Steinkjer kommune og har i alt 54 elever. Nå skal skoleelever fra hele kommunen komme til bygda for å lære seg å svømme. Foto:

Skoleelever fra hele Steinkjer skal nå sendes til nedleggingstruede Folla skole for svømmeundervisning i påvente av at Dampsaga igjen kan ta imot elevene.

DEL

STEINKJER: – Svømming blir det etter høstferien, det er det som er viktig, sier Gisle Almlid-Larsen. Han er sektorleder for skole i Steinkjer kommune og forteller at det fortsatt er en del logistikk som skal på plass før flere elever kan hoppe i bassenget i Follafoss.

Det var Steinkjer-Avisa som først skrev om at skoleelever fra hele Steinkjer kommune er nødt til å benytte Folla skoles svømmebasseng i påvente av at Dampsaga bad igjen fylles med vann.

I alt er det snakk om 1100 elever i kommunen som har rett på svømmeundervisning dette skoleåret. Det gjelder 2., 3., 4 og, 6. trinn, i tillegg til ett trinn på ungdomsskolen.

Trønder-Avisa har tidligere skrevet om hvordan Folla skole kan stå utsatt til om Steinkjer kommune endrer skolestrukturen. I dag er det elever ved Folla skole og Malm skole som svømmer i bassenget i Follafoss. Det finnes to garderober med sju dusjer i hver.

– Svømmingen må fordeles på enkelte trinn. Det er begrenset kapasitet i folkebadet i Follafoss, sier Almlid-Larsen.

De minste må vente

Bassenget i Follafoss er 16,5 meter langt og åtte meter bredt, med en dybde på to meter på det dypeste. På det grunneste er vannet én meter dypt som betyr at bassenget ikke kan brukes til svømmeundervisning for 2. trinn. De må vente til våren.

– Vi må vente til Dampsaga åpner for de minste, de har bedre basseng i forhold til dybde, forklarer Almlid-Larsen.

SKOLELEDER: Gisle Almlid-Larsen er sektorleder for skole i Steinkjer kommune. Nå jobber han med å prøve å få til svømmeundervisning for elever i kommunen.

SKOLELEDER: Gisle Almlid-Larsen er sektorleder for skole i Steinkjer kommune. Nå jobber han med å prøve å få til svømmeundervisning for elever i kommunen. Foto:

Kommunen utreder nå om fasilitetene kan brukes som de er, eller om det er nødvendig å legge til mer garderobeplass. Det er også snakk om å dele klasser i to, slik at ene halvdelen kan ha vanlig undervisning i et lånt klasserom i Folla skole mens den andre halvdelen svømmer.

Svømmeundervisningen er allerede forsinket fra i vår og sektorlederen mener at det viktigste er at treningen nå kommer i gang slik at elevene når kompetansemålene.

– Det handler om å være svømmedyktig og om selvberging om man ramler uti.

– Flott at bassenget brukes

– Det er flott at bassenget brukes. Det er mange timer ledig hver uke utover bruken til Folla og Malm skole, sier rektor ved både Folla og Malm skole, Karin Widegren. Hun er positiv til at elever fra hele kommunen skal komme til bygda for å lære å svømme.

Hun legger til at ledige rom gjerne lånes ut til besøkende skoleelever om det skulle være nødvendig.

Artikkeltags