STEINKJER: Steinkjer kommune har fått kontroll på smitteutbruddet som oppsto etter påske.

Totalt 47 personer fikk påvist koronasmitte i perioden, og samfunnet har vært delvis nedstengt i to uker.

Fra og med fredag 23. april klokka 16.00 oppheves den lokale forskriften. Det bekrefter Steinkjer kommune torsdag.

Dermed kan Steinkjers befolkning forholde seg til de nasjonale retningslinjene fra og med fredag ettermiddag.

Det betyr blant annet at:

  • Lokal skjenkestopp oppheves 23. april klokka 16.00, og skjenking kan skje innenfor de rammer nasjonale bestemmelser setter. Per nå medfører det at alkohol kan serveres i forbindelse med matservering og fram til klokka 22.00 på kvelden.
  • Lokalt forbud mot arrangement, idretts- og fritidsaktiviteter samt stenging av idrettsanlegg, skistadion, aktivitetsanlegg osv. oppheves 23. april klokka 16.00. Arrangement, idretts- og fritidsaktiviteter kan dermed gjennomføres og anleggene kan brukes innenfor de rammene nasjonale bestemmelser gir.
  • Barnehager og skoler er på gult nivå fra og med mandag 26. april. Lokal barnehage/skole informerer foreldre og elever direkte om hva dette betyr i praksis.

Ordføreren: – Takk!

Ordfører Anne Berit Lein (Sp) ønsker via Trønder-Avisa å gi en stor takk til befolkningen.

– Tusen takk til alle i Steinkjer som lojalt har sluttet opp om de svært inngripende lokale tiltakene. Og en stor takk til næringslivet i Steinkjer. Sammen har vi klart å slå ned dette raskere enn det vi hadde turt å tro på. Jeg er imponert over hva vi har klart sammen. Vi har vist at vi klarer det utroligste bare vi står samlet, sier en rørt ordfører torsdag ettermiddag.

Råd

Selv om utbruddet er slått ned, poengterer kommunen at pandemien ikke er over.

De lister opp følgende råd til befolkningen:

  • Alle oppfordres til å sette seg inn i og holde seg oppdatert på hva som er nasjonalt tiltaksnivå- og hvilke begrensninger nasjonalt nivå setter. Denne informasjonen finnes blant annet på nettsiden regjeringen.no (ekstern lenke).
  • Innendørs på offentlig sted, og på kollektivtrafikk (inkludert taxi), oppfordres det til bruk av munnbind dersom det er fare for at det ikke kan holdes en meters avstand. Unntak: Barn under 12 år.
  • Husk også at pandemien ikke er over, og vi kan få nye smittetilfeller. Derfor er det viktig at vi alle sammen fortsetter å holde avstand, vasker hendene og begrenser den sosiale kontakten.
  • Alle må teste seg ved symptomer, og karantenereglene må følges. Er du i tvil – test deg!

LES OGSÅ: Steinkjer tilbyr hurtigtesting for russen: – Det gjør det mye lettere å teste seg, sier russepresidenten

LES OGSÅ: Inderøy letter på de lokale tiltakene