Gå til sidens hovedinnhold

Stjørdal: 42 nye positive prøver – halvparten med ukjent smittekilde

Stjørdal kommune vil stramme inn tiltakene ytterligere etter at ytterlige 42 nye smittetilfeller ble bekreftet den andre dagen i det nye året.

– Først vil vi si - vi gir aldri opp. Dette skal vi snu nå fremover med fortsatt operativ og aktiv holdning til situasjonen.

Dette sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Edvard Vonen i Stjørdal kommune i en pressemelding til Trønder-Avisa kl. 16.44.

42 nye smittetilfeller

Så langt lørdag har kommunen mottatt 42 positive koronaprøver i Stjørdal.

I pressemeldingen sier kommuneoverlegen og kommunedirektøren at dette gir nye store utfordringer på toppen av en fra før krevende situasjon.

– Omkring halvparten er for oss hittil ukjente navn, som medfører at mye smittesporing må startes forfra. Den andre halvparten er i karantene allerede, står det i pressmeldingen.

Med de siste smittetallene er det bekreftet 103 nye tilfeller denne uken. Det er flere enn gjennom resten av pandemien.

Betydelig smittepress

Etter jul har Stjørdal kommune hatt et betydelig smittepress og kommunen stengte mandag 4. juledag flere virksomheter som samler folk fra ulike husstander, blant annet serveringssteder, konsertlokaler, utleielokaler og grendehus. Forskriften varer til og med 3. januar.

– Tiltak må dessverre styrkes, vi jobber med å utarbeide tiltak utover kvelden, skriver kommunen i pressemeldingen.

Tiltakene vil bli presentert på en pressekonferanse søndag klokken 13.00.

Les også

1 av 100 i Stjørdal har vært i karantene i jula: – Vi tåler ikke veldig så mye mer

Kommentarer til denne saken